Tijd voor Amersfoort
Tip: Maestro Van Wittel bij Kunsthal KAdE

Amersfoort eert verloren zoon Van Wittel alias ‘Gasparo Vanvitelli’
t/m 5 mei | “In zijn oude vaderland raakte hij wat vergeten, een omissie die nu overtuigend teniet wordt gedaan in Amersfoort.” Dagblad NRC is duidelijk enthousiast over de nieuwste tentoonstelling bij Kunsthal KAdE: Maestro Van Wittel. Wist je dat deze kunstenaar oorspronkelijk uit Amersfoort komt? Lees de recensie in de krant en kom deze week kijken.

Amersfoort eert verloren zoon Van Wittel alias ‘Gasparo Vanvitelli’

Verliefd? Loop de Valentijnsroute!

Valentijnsroute door Amersfoort
Love is in the air! Amersfoort barst van de romantische plekjes. Je moet wel even weten waar je moet zijn. De Valentijnsroute door Amersfoort helpt je op weg: loop ‘m en ontdek de mooiste bezienswaardigheden, fijne hotspots en schattige straatjes. Dat wordt een heerlijk tochtje samen!

Valentijnsroute door Amersfoort

Proost! Culinaire biertour door Amersfoort

Culinaire Biertour door Amersfoort
10 maart | Je kunt nooit kiezen welk restaurant het wordt. En bij het bekijken van het menu, slaat de keuzestress alweer toe. Herkenbaar? Tijdens de Culinaire Biertour mag je bij maar liefst 6 restaurants aanschuiven. En het zijn niet de minsten. Bij iedere locatie krijg je een gerecht met een bijpassend biertje. Proost!

Culinaire Biertour door Amersfoort

Deze route gaat de Koninklijke familie lopen

Route Koningsdag 2019 bekend
27 april | Kijk je ook zo uit naar die ene zaterdag in april? De voorpret kan nu echt beginnen: gisteren is de route die de Koninklijke familie op Koningsdag loopt bekend gemaakt. Snel kijken waar je in Amersfoort een glimp van onze gasten kunt opvangen, dus. We verklappen alvast dat de route begint bij de Mariënhof!

Route Koningsdag 2019 bekend

Poeppraat bij DierenPark Amersfoort

Poep en Zoo bij DierenPark Amersfoort
16 febrauri t/m 3 maart | Ruiken aan billen van een leeuw en met je hand in een toiletpot voelen. Klinkt spannend? Bij DierenPark Amersfoort ontdek je alles (maar dan ook echt álles) over kak, stront en poep. Stap het laboratorium in en je ziet dat poep niet alleen grappig is, maar ook reuze interessant. Poep & Zoo is gratis als je een bezoek brengt aan het park.

Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort

 Lik je vingers af bij foodfestival Winterproef

Winterproef in Amersfoort
21 febrauri | Smaakmakend, dat wordt het in de Sint Joriskerk! Wie Proef Amersfoort bezoekt heeft, weet wat voor heerlijks er allemaal te proberen is. Restaurants uit de regio nemen hun lekkere hapjes mee naar deze wintereditie. En het leuke is: je ziet je favoriete koks voor je neus aan het werk. Bekijk snel wat je allemaal mag proeven.

Winterproef in Amersfoort