Zondag 10 februari het landelijk bekend ‘gluren bij de buren’ ook in Amersfoort weer van de partij.

Veel ‘huiskamers’ worden omgetoverd tot concertzaal of schouwburg, de bewoners worden voor één dag ‘theater directeur’ van hun eigen theater.

Ook speeltuin vereniging het Soesterkwartier stelt hun huiskamer beschikbaar, het gloednieuwe “Thema orkest” van Muziekgezelschap CODA geeft hier drie optredens waarin ze hun gloednieuwe look onthullen. Gloednieuw, maar terugkijkend naar het verleden, de jaren 40 tot 60, de tijd toen geluk heel gewoon was, om met de termen  van CODA te spreken, de tijd toen muziek heel gewoon was.

CODA heeft de hand weten te leggen op veel authentieke kleding uit die tijd, waarbij veel museum stukken! Alle muzikanten stammen uit de jaren (tenminste qua kleding…..) 40 t/m 60 veel uniformen en beroepskleding is vertegenwoordigd, maar ook de burger uit die tijd is aanwezig, van de ouderwetse veldwachter tot postbode en van bakker tot straatschoffie, iedereen is aanwezig ook de muziek is aangepast en speciaal gearrangeerd voor het thema orkest van muziekgezelschap CODA, weet u het nog? Moeder ik wil bij de revu? Het dorp van Wim Sonneveld ook The River Kwai March  wordt niet vergeten! Soms gebeuren vreemde dingen tijdens het concertje, laat u verrassen!  Voor vele van U die komen kijken wordt het vast een feest van herkenning en zullen glimlachend terug denken aan de tijd toen muziek nog heel gewoon was!

Tekst en foto’s: Ton Schimmel

Tijden optredens:

12.00 uur 13.30 uur en 15.00 uur koffie en thee staat voor U klaar! tot dan.