Tijd voor Amersfoort
Ontdek de 10 populairste bezienswaardigheden

Stadswandeling Amersfoort
Wil je de stad écht leren kennen? Alles ontdekken en zien met je eigen ogen? Volg dan de stadswandeling door de binnenstad van Amersfoort! Wandel door de stad langs alle bekende plekjes zoals de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Monnikendam. Tip: onderweg last van slecht weer? Schuil dan bij één van de leuke cafeetjes op De Hof, Groenmarkt, Eemplein of Lieve Vrouwekerkhof.

Stadswandeling Amersfoort

Kijken: Amersfoort in nieuwe televisieserie

Serie Oogappels begint bijna
24 januari | Yes! Nog maar 9 nachtjes slapen tot we de lang verwachte televisieserie ‘Oogappels’ kunnen zien op NPO 1. De makers van ‘Divorce’ en ‘Gooische Vrouwen’ hebben weer een spannend verhaal gemaakt. De serie gaat over puberteit en hoe verschillende gezinnen daarmee om gaan. En, niet onbelangrijk: de serie is opgenomen in Amersfoort! Bekijk alvast de trailer.

Oogappels bijna op televisie

Leer van andermans fouten bij FuckUp Night

FuckUp Nights in KAdE Café
24 januari | Moet je je schamen voor keuzes die verkeerd blijken uit te pakken? Helemaal niet! Het is juist een essentieel onderdeel van succes. Tijdens de FuckUp Nights: Falen & Opstaan hoor je de blunders, slechte beslissingen en zakelijke flops van mensen uit de meest verschillende branches. Onder het motto: van fouten kun je leren. Klaar voor een leerzame én hilarische avond?

Fuckup nights

‘Schot in de roos!’ ANWB tipt Amersfoort

Amersfoort in Kampioen
Een dagje Amersfoort is een echte schot in de roos! Dat schrijft ANWB in een enthousiast artikel over wat er allemaal in de stad te doen is. Ze nemen je mee naar Amersfoorts meest creatieve hotspot De Nieuwe Stad en vervolgen hun reis door de historische en ruige binnenstad. Lees het artikel in Kampioen om te zien welke plekken er voorbij komen.

Kampioen schrijft over Amersfoort

Film & popcorn voor een prikkie bij Vue

Super Tuesday bij Vue Amersfoort
iedere dinsdag | Sta jij ook altijd te springen bij het zien van trailers van de nieuwste bioscoopfilms? Dan hebben we iets tofs voor je. Elke dinsdag is het Super Tuesday bij Vue. Dat betekent dat je voor een prikkie (6 euro) geniet van de vetste blockbusters van dit moment. Natuurlijk hoort bij een goede film een flinke bak popcorn. Die kost op Super Tuesday maar 1 euro. Bekijk snel de films die vanavond draaien.

Super Tuesday bij Vue Amersfoort

5x regentips om je op te vrolijken

Tips voor een dagje regen
Word je moedeloos van de stevige regenval in deze periode? Dat snappen we. Daarom hebben we 5 verrassend leuke tips voor een regenachtige dag op een rijtje gezet. Leuk voor komend weekend. Regenjas aan en gaan dus! Tip: vergeet je camera niet, want de uitzichten en de reflecties in het water leveren bijzondere plaatjes op.

TIps voor een dagje regen

Laatste kans: Emiclaer on Ice

Emiclaer on ice
tot 27 januari | Nog steeds niet wezen schaatsen deze winter? Dan is het nu misschien wel je laatste kans om je oude vertrouwde noren, ijshockey- of kunstschaatsen uit het vet te trekken. Je hebt namelijk nog maar even de tijd om op de enorme drijvende (ja, je leest het goed!) ijsbaan, Emiclaer on Ice, te schaatsen. Doen hoor, want er is ook warme chocolademelk te krijgen.

Emiclaer on Ice