Zaterdag 11 Augustus, Bij de Rijtuigenloods is het een drukte van belang. Het Theater Terras 2018 mocht dit jaar de dansgroep Tango Sumo presenteren bij droog weer van prima temperatuur. Dit in tegenstelling tot een eerdere editie die een soort van waterballet werd. De combinatie van het weer, de locatie en de – inmiddels – ruime bekendheid, hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het hoge bezoekersaantal.

De  locatie – De Rijtuigenloods – ligt goed bereikbaar, behoorlijk centraal en is als Curtureel Erfgoed bij uitstek geschikt – zeker in het Cultureel Erfgoed jaar – voor theater en dans. Fuera Fissa, de dans “het gevecht” werd op- en uitgevoerd door de zeer bedreven theatrale dansers. Het verhaal werd duidelijk zichtbaar. Al leken de danspassen soms voor het oog simpel uit te voeren, het tempo en de synchronisatie lieten toch echt topsport zien. Tango Sumo mocht dan ook weer zeer terecht, een hartverwarmend applaus in ontvangst nemen.

Na afscheid van Sabine een van de mensen “achter de schermen” voor wie dit de laatste dansvoorstelling was, kon men genieten van de lokale singer songwriter Arie Buursema onder het genot van een drankje. Ter gelegenheid van het Cultureel Erfgoedjaar was ook de Rijtuigenloods opengesteld voor het publiek.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk