Zondag 12 Augustus, In speeltuin Soesterkwartier staan allerlei spelattributen opgesteld, medewerkers van Buurtkerk Soesterkwartier zijn bij elk sport en spel onderdeel actief. Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is het springkussen, dat niet al te veel kinderen telt. De skelterbaan heeft een wachtrij, net als de zeepbaan en het blikwerpen. Tja, als er zoveel dingen te doen zijn die bovendien niet te vaak gedaan kunnen worden, dan zijn die het leukst om te doen.

Blikwerpen is leuk, de stapel weer opbouwen best een moeilijk werkje.

Sjoelen is op deze manier toch ook net even anders dan “gewoon sjoelen”.

En op de Zeepbaan liet de “keeper” zien hoe het best te vallen al was het in dit geval om fles-kegels om te gooien in plaats van een bal te vangen.  Vrouwelijke keeper, potentiële kandidaat voor het toekomstige Nederlandse elftal, zie uitgelichte foto.

Gesminckt worden kon ook maar ook daar moest men wel even geduld voor hebben. Maar als men na geduldig wachten dan aan de beurt was, dan bleken gezichten toch snel in kleurrijke creaties te kunnen veranderen.

Sommigen kozen ervoor om het wachten te bekorten en maar eerst de sjoelbak of het ringwerpen te proberen. Het strategische bal-hijs-spel bleef zonder al te veel kandidaten.

Tafelvoetballen was ook een van de mogelijkheden en die werd ook dankbaar gebruikt. Voordeel bij tafelvoetbal is dat er gemengd gespeeld kan worden, een gender neutraal spel dus eigenlijk, al liggen kinderen daar absoluut niet wakker van.

Het spijkerbroekhangen lag een beetje buiten het spelparcours in de speeltuin maar werd door diverse jongeren toch heel stoer uitgetest. De kans dat er na deze dag hier en daar thuis deurposten getest gaan worden op deegelijkheid om de spieren te oefenen, is best aannemelijk.

Tussen alle kinderen door liepen de Dichterbij Clowns om hier en daar wat mogelijk stoffige gasten even af te stoffen “de droogte maakt het hier al stoffig genoeg” was de achterliggende gedachte.

De kinderen vermaakten zich uitstekend. Gelukkig waren bij diverse spelonderdelen meerdere kansen om zo hoog mogelijk te scoren, want als er prijzen te verdienen zijn, dan wil iedereen wel zo goed mogelijk uit de bus komen.

Pauze was er om even voor drie uur, drinken en koeken voor alle deelnemers, naar schatting zo’n 50 kinderen variërend in leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Na de pauze was er nog even de mogelijkheid om het springkussen, tafelvoetbal of de skelterbaan te proberen. Om half vier werd dit deel van het parcours opgeruimd en was er in het zijgebouw van de speeltuin een workshop “Hip-Hop”

Diverse kinderen begonnen eraan, maar al snel bleven er vooral meiden over die serieus aan het oefenen gingen. En al was het eerst duidelijk oefenen, na een half uurtje werden de resultaten van de oefeningen duidelijk zichtbaar en ging het al behoorlijk synchroon.

Na de prijsuitreiking mochten de jonge dames hun net geleerde dansje voor alle aanwezigen uitvoeren, dit resulteerde in een groots applaus.

De Dansjuffouw en de Clowns kregen als dank een bon overhandigt, gelukkig niet van die mensen met de “blauwe pet”, althans ze bleven lachen toen ze de bon kregen…..

Zondag 19 Augustus is er ook weer een sport en spelmiddag in speeltuin Soesterkwartier, en ook dan weer georganiseerd door B.A.S. wel met andere spellen, zodat het dan ook weer verrassend leuk kan worden.

Verslag en alle foto’s: Nel Groenendijk