Interessante bijeenkomsten in de komende week:

12 december  –  Amersfoort Festivalstad – Zie de trailer

 Alleen voor donateurs. Maar misschien is er nog plaats, Theater De Lieve Vrouw, inloop 20.30 uur – het programma begint om 20.45 uur.  

Foto’s van rond 2009  (Zie ook eens 2009)      

14 december  Architectuurcafe  ‘PERSPECTIEF OP DE BINNENSTAD’ –  Zandfoort aan de Eem, 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

toekomstindewar

Na een lange verkoopprocedure heeft de gemeente toch besloten om het terrein waar De WAR al meer dan 10 jaar gebruik van maakt te verkopen aan een ander, wat het einde van deze creatieve, innovatieve, kunstzinnige en maatschappelijke broedplaats kan betekenen. Het einde van deze laagdrempelige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Zoals bijvoorbeeld het knopjesmuseum, het voedselcollectief, het Fablab, het Biolab, het repair Café, de Universiteit Amersoort, Studium Generale en de Transitieschool.

Wat nu?
Wij laten het hier niet bij zitten, maar hebben daarbij jouw hulp nodig. Je kunt helpen door de inwoners en politiek van Amersfoort te laten inzien wat ze gaan verliezen en op andere gedachten te brengen.

Reactie Joke Sickmann: Natuurlijk laat ik het hier niet bij zitten. Ik heb op 11 oktober een brief geschreven aan B&W van Amersfoort, met een kopie aan de gemeenteraad. Ik heb op 10 november een antwoord ontvangen van B&W, maar ik moet bekennen dat dit antwoord geen antwoord was op de vragen die ik in die brief had gesteld. Ik heb daarna op 20 november een brief rechtstreeks geschreven aan de gemeenteraad (per adres Griffie).

Op 24 november ontving ik van de griffie bericht dat mijn brief aan de gemeenteraad is geplaatst bij de ingekomen stukken van de ronde over de War, te houden op 13 december. (Correctie: bedoeld zal zijn 20 december a.s.)

Dit betekent dat ik mij zal gaan aanmelden voor de ronde, en dat ik een poging zal moeten wagen om in 2 minuten duidelijk te maken aan de gemeenteraad wat ik in mijn brief van 11 oktober (aan het college) en op 20 november aan de gemeenteraad te kennen heb gegeven. Ik kom dan met een aangepast voorstel om als gemeentebestuur met de stad in gesprek te gaan over het broedplaatsenbeleid van Amersfoort anno 2016.   Ik hoop dat ik gehoor krijg. Ik vind dat dat intussen eigenlijk wel nodig is.  (Voor de letterlijke tekst, zie eventueel helemaal onderaan in deze nieuwsbrief. ) Heeft u nog een reactie? Stuur die naar j.sickmann@planet.nl


AGENDA WAR

Transitieschool workshop Kledingreparatie – 11 december 12.00-15.00 [Binnentuin

Weggooien is zonde! Tijdens de workshop kledingreparatie leer je enkele basistechnieken voor het repareren van kleding. Een naadje stikken, knoop aanzetten, broek korter maken….. handig om te kunnen en dus om te leren! Geef je op via info@transitielab.nl  en kijk op www.transitieschool.nl voor de volledige agenda van 2016 en 2017. Tijdens deze workshop werken we met;waardebepaling achteraf

Smullenpannen – Latijns Amerikaans genieten – 11 december 18.30  [Spullenlab] 

Tijdens deze 5e editie van SmullenPannen kan je genieten van een Latijns-Amerikaans en Caribisch maaltijd, bereid door Sarita Gocha. Reserveren kost 9 Euro en is verplicht, maximaal aantal deelnemers is 30 dus vol=vol!

Reserveren kan tot en met vrijdag 9 december. Mail naar Smullenpannen@dewar.nl en geef door met hoeveel personen je komt plus vermelding van telefoonnummer. Betalen kan uitsluitend contant. Wil jij ook een keer koken of optreden tijdens SmullenPannen? Of lijkt het je leuk de kok te assisteren of een keer Smullenpannen’s gast/heer of vrouw te zijn? Laat dan een berichtje achter op smullenpannen@dewar.nl.

Carin Verhoeven – Live muziek tijdens SmullenPannen – 11 december 18.30 [Spullenlab] Jazz-zangeres Carin Verhoeven zal tijdens SmullenPannen het publiek laten genieten van fijne sfeermuziek.

Theatergroep De Wolven – EXIT – 16 december 20.30 [Spullenlab]

De Wolven in De WAR

Het Amersfoortse theatergezelschap De Wolven struint vanaf 2013 het land door met rauwe, energieke voorstellingen, op maat geschreven door nieuw schrijftalent.

EXIT

Alles is maakbaar in de samenleving. We zoeken de liefde van ons leven online, verzinnen zelf welk beroep we willen uitoefenen, delen alleen de mooiste foto’s, als er iets misgaat ben je zelf schuldig en wanneer je iets mist, is er vast een app voor. Of ontwikkel je hem zelf. Toch is er dat laatste stukje waar we lang geen controle over hadden: de dood. En daar is EXITING BV. Door een EXIT Card aan te schaffen bepaal je zelf wanneer en hoe je aan je einde komt. Een gat in de markt en tot in de puntjes verzorgd. 98% slagingskans. Hé ho, let’s go.

Zo wil Destiny over twee dagen graag door twee ijsberen uit elkaar gescheurd worden op de Noordpool en vult daarom een papierfabriek aan gegevens in voor haar exclusieve EXIT Card. Maar hoe werkt het eigenlijk en wie zitten er achter EXITING BV? Is dit wel waar we naartoe willen met z’n allen?

EXIT De WAR?

De Wolven heeft haar thuisbasis in De WAR. Nu het bestaan van deze plek op losse schroeven staat, wil het gezelschap u uitnodigen om hier een kijkje te komen nemen. Voor een voorstelling, een drankje en live muziek van de band PiBs! De opbrengst van deze avond gaat naar De WAR.  Kaartjes á €7,50 reserveert u door een mailtje met uw naam en het aantal gewenste kaartjes te sturen naar tgdewolven@gmail.com

16 december 20:00 uur: De Wolven – EXIT en de band PiBs in De WAR, Amersfoort

Transitieschool workshop hooikist en kookmuts maken – 18 december 14.00-16.00 [Binnentuin

Tijdens deze workshop van de Transitieschool leer je een hooikist en kookmuts maken. Ouderwetse technieken die je energieverbruik tijdens het koken verminderen. Opgeven kan via info@transitielab. Kijk op www.transitieschool.nl voor de volledige agenda van 2016 en 2017. Tijdens deze workshop werken we met; waardebepaling achteraf

20 december 19.00 Rondetafelgesprek in de gemeenteraad over De War 

Joke Sickmann