DSC_878512 juni 2016. Ook dit jaar is de redactie op bezoek geweest bij de ingeschreven locaties voor Struinen in de Tuinen.

De deelnemers zetten belangeloos hun tuin open voor het publiek en schotelen een muzikaal optreden voor. Dat kan variëren van klassiek tot zeer modern, van Jazz tot opera, gitaar dan wel een rockband. Voor elk wat wils.

Het aantal opgegeven deelnemers Soesterkwartier is deze maal wat aan de magere kant en de redactie heeft 4 adressen uit gekozen om te bezoeken.

ADRIANE CALLAS TRIO

DSC_8422Amerikaanse Jazz zangeres Adriane Callas zingt muziek uit ‘The Great American Songbook’, met uitstapjes naar contemporary popsongs: Adres: Rijnstraat 23.

Een verrassend en verfrissend optreden in de stijl van de oude jazz legende’s . Een 10 tal bezoekers kon genieten van een sprankelend optreden. Nummers uit de oude jazz van Dave Bruback.  The Rainbow en The more a see you.CSC_8430

De switch naar Edith Piaf  met het beroemde nummer “non je ne regrette rien” was een opmerkelijke, maar zeer waardige afsluiting van een leuk trio. Het optreden werd binnenskamers gehouden gezien de weersomstandigheden.

CSC_1064De gastheer Dennis en zijn kleine dochter Pien, vermaakten zich uitstekend en stiekem werd er een dansje uitgevoerd tussen de schuifdeuren ( tuindeur).

Een foto impressie vindt U HIER.

CAROLINE SCHMITT

Geïmproviseerde lounge pianomuziek door Caroline Schmitt op een prachtige locatie bij Het Ketelhuis.

DSC_1072Caroline, normaliter optredend in het Meander ziekenhuis alwaar diensten door haar worden begeleid, vertelde vooraf, blij te zijn met de sfeervolle locatie. Bladmuziek was niet aanwezig. Ze speelde geïmproviseerd . De klanken van de piano klonken waardig en devote over het terrein va de wagenwerkplaats.DSC_8424

DSC_1076Het ketelhuis was dan ook een geschikte plaats voor daar optreden. Een 30 tal bezoekers zaten ademloos en zelf met gesloten ogen te luisteren naar haar spel.

Een foto impressie vindt u HIER.

ENSEMBLES MUZIEKVERENIGING WILSKRACHT & RUPS

Ben jij een muziekrups of een muziekvlinder? Kom er achter bij de muziek van de verschillende blazersensembles van Wilskracht en laat je verrassen door de rupsen! (Vlindertuin). Een wat langere verslaggeving gezien de dubbele bedoeling van deze uitvoering.

Uit voorzorg was er een partytent opgezet om eventueel vallend hemelwater weg te houden van de kostbare instrumentaria. Om 13.00 u werd een eerste nummer gespeeld voor het aanwezige publiek dat varieerde van nog maar net kunnen lopen tot bijna niet meer kunnen lopen. Al vrij snel nadat Joost een solonummer begonnen was, hoorden men een lichte geklingel van een soort van belletjes. Hierdoor richtte het publiek zich op waar het geluid vandaan leek te komen.

Twee rups-achtigen kwamen “aangekropen” en “wierpen” zich op de instrumenten. Joost voelde zich gestoord, nou ja, in zijn muzikale uitvoering gestoord, door de rupsen. Hij wees hen terecht. Zij moesten wachten tot na de uitvoering want pas dan mochten kinderen de instrumenten proberen om uit te vinden of ze Rups of Vlinder zijn op een van de instrumenten. De Rupsen moesten plaats nemen tussen het publiek.

Zo gezegd zo gedaan, de Rupsen mengden zich in het publiek tot ze dorst kregen en besloten bij de koffietafel een lekkere kop koffie te halen. Tja, wie zou dat gedacht hebben “koffiedrinkende Rupsen”?!

Een ensemble van 6 blazers bracht een fraai stuk ten gehore. waarvoor men even de paraplu liet zakken om te applaudisseren, het was namelijk inmiddels gaan regenen helaas. Maar met paraplu’s bleef men toch om verder te horen en te beleven.

Een en ander maakte de nieuwsgierigheid van de Rupsen naar de instrumenten kennelijk alleen maar groter. Toen Joost voor de tweede keer begon aan het nummer waarin hij de eerste keer gestoord was, kwamen weer de Rupsen om de hoek en pakten de instrumenten. En blazen dat ze probeerden. Weer stopte Joost, want de rupsen speelden niet in de juiste toonsoort en op de juiste maat.

De jonge aanwezigen vermaakten zich uitstekend al vond de jongste die grote Rups wel een beetje eng net als een aanwezige kleine viervoeter, die met zijn blaf aangaf “eng”.

De bezoekers lieten zich niet wegjagen door het vocht van boven, en bleven genieten van de muziek. Na een half uur was het dan toch tijd dat Rupsen en kinderen de verschillende blaasinstrumenten mochten proberen. En toen bleek dat sommige rupsen al tot vlinder verpopt waren. Sfeervol en kleurrijk theater en muziek optreden in een “echte (vlinder-) tuin”! Met dank aan Wilskracht en De Rupsen

Een foto Impressie vindt u HIER.

INTERMEDIO

Dit gitaarduo bestaat uit Bernd en Harm en zijn samen afgestudeerd in klassiek gitaar. Hun optreden bevat zowel bewerkingen als ook originele composities. Adres: Soesterweg 533 Lyvore.

Twee gitaristen, die zich vooral manifesteerden met het te gehore brengen van “Barok”muziek, waarbij je in gedachten deze muzikanten in Barok klederdracht zag.

De klassieke muziek , luisterde aandachtig naar de gitaarklanken en bi elk nummer werd aan de hand va een foto de componist genoemd en “iets”over het nummer uitgelegd.

Het geheel deed wat statisch aan, maar dat zal komen doordat beiden zeer geconcentreerd vanaf bladmuziek hun nummers  speelden. Het luisteren naar Barok muziek, was zeker een prettige gehoor ervaring. Visueel is het uiteraard, kijken naar de twee gitaristen.

Een foto impressie vindt u HIER

Deze reportage’s zijn gemaakt door Nel Groenendijk, Karel van Rooy en Wikji Keijer.

Redactie Soesterkwartier.info

Jeugd Persbureau.