Op 9 februari organiseert de Stichting Vrienden van de Eemhaven een verkiezingsdebat over hoe om te gaan met de Eemoevers.

Met de komst van diverse nieuwbouw in het Eemhavenkwartier is een start gemaakt van de ontwikkeling van de Eemoevers. De komende jaren zullen nieuwe plannen gemaakt worden over de Kop van Isselt en misschien nog wel verder stroomafwaarts richting Eempolders.

De Stichting Vrienden van de Eemhaven maken zich zorgen over de manier waarop deze plannen gemaakt gaan worden. Wij pleiten voor coöperatieve gebiedsontwikkeling, plannen maken met elkaar via een open transparant proces.

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de boeg, op 21 maart, zijn wij zeer benieuwd hoe de diverse politieke partijen hierover denken. Willen zij het stad maken aan professionals overlaten of geven zij meer zeggenschap aan de inwoners van Amersfoort?

Wij hebben Jan Poolen (Zeep Architecten), Maurits van Hoogevest (Habitoo), Tom de Wit (SVE) en Frans Soeterbroek (Ruimtemakers) bereidt gevonden om het debat te voeden van de nodige beelden en informatie. De SVE is verheugd dat Frans Soeterbroek op dit belangrijke debat spreekt, Frans is

een landelijke autoriteit op het gebied van participatie en democratische- en bestuurlijke

vernieuwing met diverse  publicaties op zijn naam (Ruimtemakers).

Het verkiezingsdebat vindt plaats op vrijdagmiddag 9 februari van 1200 uur tot 1500 uur in het gebouw van de zeeverkenners, Karel Doorman de Stuw 3 Amersfoort. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar meedenken@eemhaven033.nl. Er is een beperkte hoeveelheid zitplaatsen beschikbaar.