Gemeente gaat niet-opruimen hondenpoep Soesterweg beboeten

//Gemeente gaat niet-opruimen hondenpoep Soesterweg beboeten

Gemeente gaat niet-opruimen hondenpoep Soesterweg beboeten

Het gebeurt regelmatig dat hondenbezitters hun hond laten poepen onder de bomen aan de Soesterweg. Tot grote ergernis van de bewoners van de Soesterweg ruimen veel van deze hondenbezitters de poep niet op. Maar net als in de rest van de stad, geldt ook aan de Soesterweg een opruimplicht.

De gemeente Amersfoort gaat daarom de komende weken hondenbezitters op de Soesterweg beboeten als zij de poep van hun hond niet opruimen. Handhavers zullen hondenbezitters de eerste twee weken waarschuwen. Na die periode schrijven ze een boete uit.

Door |2018-02-05T13:26:50+00:00maandag, 5 februari 2018 |5 Reacties

5 Comments

 1. WReuvekamp 5 februari 2018 om 19:57 - Antwoorden

  Goededag,Gaat dit allee n gebeiren op de soesterweg want er lopen overal in het soesterkwartier(plataanstraat groenstroken noordewierweg ,dreefl wel mensen hun honden uit te laten met 1 zakje bij zich ,maar gebruiken het zakje niet ! En het ligt overal vol!Als ik het vsn mijn honden opruim sta ik er in te dansen!Dat motiveerd niet !Gelijk boetes uitdelen ,meschien helpt dat !vr gr Wilma Reuvekamp

 2. Karien 5 februari 2018 om 20:25 - Antwoorden

  Overal de zakjes en opruimbakken neerzetten!
  Het is een kleine moeite en ook voor de hondenbezitsters een groot genot om te wandelen zonder hopen onderweg!

 3. Irene 5 februari 2018 om 20:28 - Antwoorden

  Hoop doet leven … (niet een honden-hoop).

  Ik woon pas een paar maanden aan de Soesterweg. Na 25 jaar Rotterdam, waar ik zelden drollen op de stoep zag. Inderdaad heel erg smerig die poep hier. Ik heb een klacht ingediend bij de gemeente en wat suggesties gedaan. Gisteren liet een vrouw voor mijn neus haar hond poepen. Ja, ook op de Soesterweg. Ik zei dat zij de poep moest opruimen. Ze zei dat ze een zakje ging halen. Dus niet, de drol lag er uren later nog.

  Hopelijk gaan de maatregelen wat uithalen. En gaan mensen eens inzien hoe ze met wat kleine moeite anderen een groot plezier kunnen doen. Of dat ze zich een boete kunnen besparen. Ook goed.

 4. Caat 5 februari 2018 om 22:43 - Antwoorden

  Gelijk beboeten ! Woon ook aan de soesterweg en minimaal 4 keer peer week een middel grote drol in me tuin ! Heb nu maar camera’s opgehangen want ben het spuugzat ! En ja heb zelf ook honden en ruim het keurig op

 5. Gertrude 6 februari 2018 om 11:24 - Antwoorden

  Niet alleen in het groen, maar ook steeds vaker op de stoep grote drollen. Je kunt je hond nergens laten poepen zonder het risico dat de hond poep aan zn poten krijgt of nog erger het op vreet. Net nieuwe wandelschoenen gekocht, vanwege mijn neuropathie kan ik niet op platte zolen lopen, en al twee keer profielzolen vol met hondenstront. Na Oud en Nieuw bleef de bak weken lang dicht op de Dreef en vanochtend zag ik dat de zak vervangen was, maar er geen zakjes meer voorradig waren. Zakjes die er overigens nauwelijks uit te krijgen zijn en vlgs plaatje bovenop de bak verkeerd gemonteerd worden. Wat hondenbezitters die weigeren de stront van hun hond op te ruimen, zich niet bewust van zijn, is het gevaar voor niet alleen eigen hond, maar ook kinderen en kwetsbare ouderen, voor een Giardia besmetting, die voor pups dodelijk kan zijn. Vorig jaar lieten meerdere hondenbezitters pups uit waarvan ze wisten dat ze Giardia hadden en besmetten prompt mijn nieuwe pup. Die ik vervolgens neurotoxische wormenkuren/PANACUR, heb moeten geven om te herstellen. En die ik vervolgens weken lang niet meer in de wijk uitgelaten heb, maar op stille plekken waar niet zo veel honden komen. Beboeten/handhaven werkt duidelijk niet. Dat is vorige zomer rond de Dreef geprobeerd. En ja dat zakje aan de riem is bekende techniek om handhavers op het verkeerde been te zetten. Hondenbezitters die je kent aanspreken werkt ook niet. Uiteindelijk lijkt het in beslag nemen van honden de enige optie. De hele wijk ligt onder de stront, te smerig voor woorden. Overigens zou het handig zijn als de beschikbare hondenvelden afsluitbaar zouden zijn, zodat je hond niet ontsnapt naar het gebied waar hij/zij niet los mag.

Geef een reactie