Daar waar vorige week collega Ton Schimmel van de redactie, zich verbaasde over de Hip Hop groep ( Sk Power hoppers), was vanavond er weer een sessie van ondergetekende.

Eigenlijk raak je er een beetje aangewend,dat de vorderingen van deze jeugdige kinderen van verschillende pluimage, zo snel op elkaar volgen. Nu werd er een zeer expressieve dans ingevoerd, waar het samenwerken met een partner essentieel was. Samen de oefeningen doen en samen de bedoelde “dans”move uitvoeren .

 

Daartoe moest er eerst gezocht worden naar evenwicht. Niet alleen in gewicht maar ook in lengte en breedte. Het werd dus even passen en meten bij elkaar, wie bij wie paste. Handig als je elkaar moet ondersteunen.

Wat volgde op de tonen van zacht aanzwellende muziek tonen, was een prachtig schouwspel van kinderen die opgaan in de “beweging”van de dans. Het rug aan rug, elkaar omhoog drukken, met een intensieve expressie zichtbaar op de gezichtjes.

Met een toch wel leiding gevende rol van onze mannelijke Nourayev die toch wel op een heel charmante wijze de “leiding”in deze expressie vorm had.

Gebleken is dus, dat het niet alleen spring in het veldjes zijn, maar opmerkelijk genoeg voor die leeftijd ook kunstzinnig en goed omgaand met deze vorm van “the dance”.

Zoals al vaker vermeld, het plezier van deze groep straalt er vanaf, ongeacht welke vorm van “etiket”dan ook. En dat mag de “dansjuf “toch worden aangerekend. Met een beetje “moederlijk”toezicht van  Anita ter Wal.

Niet elk kind is een fotomodel, maar fotogeniek zijn alle kinderen. Hun gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen uit. Een voorrecht om dit fenomeen voor het nageslacht vast te leggen.

Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier.