Op zeventien september tweeduizend twintig om elf uur vijftien is onder toeziend oog van Notaris mr. E.J. Veldjesgraaf in Woudenberg de oprichting van de Stichting Reset een feit geworden.

De stichting heeft ten doel gesteld om het Reset gebouw te behouden voor de wijk en zijn jeugdige bewoners. In de doelen van de stichting is dit duidelijk omschreven. Met de benoemingen van Jan Slagter als secretaris, Robert Dijkstra als penningmeester en Jan-Herman Koller als voorzitter is een start gemaakt aan een nieuwe organisatie in de wijk. “Ja, wij horen niet tot de doelgroep. We zien onszelf dan ook meer als de starter van een organisatie die we graag overdragen aan jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar.”, aldus Jan-Herman Koller. “Daarbij richten we ons in het bijzonder op de jongeren uit de Bomen- en Bloemenbuurt”.

In de voorbereidingen, die in januari al begonnen, zijn er al veel zaken opgepakt. Denk daarbij aan het schilderen van de grote zaal. Maar ook de website www.resetamersfoort.nl valt hier onder. De stichting zoekt op alle aspecten jongeren die hierin actief willen zijn. Dat doen ze in eerste plaats samen met Linda Blokpoel, jongerenwerker bij InDeBuurt033.