6-minuten-hartstichtingOp verzoek van genoemde Stichting plaatsen wij onderstaand artikel

Het landelijke netwerk van burgerhulpverleners van HartslagNu is sinds 30 september 2016 live in Amersfoort.

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert dit netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met hartslagnu.nl, de gemeente Amersfoort en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU). De Stichting is opgezet door een aantal Amersfoortse burgers die constateerden dat er landelijke initiatieven waren, maar die niet in Amersfoort zijn opgepikt. Wij werken als vrijwilligers en worden dus niet betaald. Wij zijn afhankelijk van subsidies en giften om ons netwerk snel te kunnen uitbreiden.

logo-hartslagnuVia ons netwerk kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer ambulancezorg (de 112-meldkamer) om bij een melding van een hartstilstand, binnen de cruciale eerste 6-minuten en in afwachting van de andere hulpdiensten, naar het slachtoffer te gaan en met de reanimatie te beginnen. Ook worden andere burgerhulpverleners gealarmeerd om een AED op te halen en naar het slachtoffer te brengen. Kijk op onze website www.reanimatienetwerk-amersfoort.nlhoe dit werkt.

Om mee te doen hebt u een erkend en geldig reanimatiecertificaat nodig. Kijk voor cursussen in Amersfoort op onze website. Wij organiseren die niet zelf; we verwijzen u naar opleiders die cursussen in of rondom Amersfoort aanbieden.

Wij hebben al honderden burgerhulpverleners in Amersfoort, maar we hebben er nog veel meer nodig: in totaal tussen de 750 en 1500 om heel Amersfoort te kunnen dekken.

rna-logo-normaal-sept16-223422271Daarnaast hebben we AED’s nodig die, in een ideale situatie, altijd (ook buiten kantooruren) beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in een buitenkast aan de gevel naast de voordeur. Heeft u een AED op kantoor/in uw bedrijf/uw instelling of in uw woonhuis, meld deze dan aan! Om heel Amersfoort te dekken, hebben we naar schatting 125 tot 150 AED’s nodig die altijd toegankelijk zijn. Wij hebben daarvoor een plan opgesteld om dit aantal in de loop van volgend jaar te bereiken. Help mee en meld uw AED aan!

Wij hebben ook diverse soorten sponsoren nodig om ons te helpen het netwerk in Amersfoort uit te breiden en ons bij het werven van burgerhulpverleners te ondersteunen. Info bijfondsenwerving@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Wij zoeken voor 31 Amersfoortse wijken een wijkcoördinator en een of meer vrijwilligers om ons te helpen de AED’s in de wijk op te sporen, aan te melden, en regelmatig te controleren. Meld u aan via wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Dit is een landelijk initiatief van de Hartstichting. In Amersfoort heet dit netwerk HartslagNu. In andere delen van het land heet het Hartveiligwonen. Beide netwerken hebben hetzelfde doel en werken op dezelfde manier. Als u zich aanmeldt via www.hartstichting.nl/reanimatie en uw postcode invoert, komt u vanzelf bij het goede netwerk uit. U kunt zich, als u in Amersfoort woont, ook direct aanmelden bij www.hartslagnu.nl. Als u elders woont en regelmatig in Amersfoort bent, kunt u zich ook aanmelden als in uw woonplaats ook een netwerk actief is. U kunt dan uw werkadres in Amersfoort toevoegen of u laten oproepen op basis van uw gps-locatie die uw smartphone doorgeeft aan het netwerk.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief:eepurl.com/b8ZCK5 dan houden we u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in ons netwerk in Amersfoort.
Meld uzelf of uw AED direct aan bij het netwerk: www.hartstichting.nl/reanimatie

Red levens, volg een erkende reanimatiecursus en meld u aan bij www.hartstichting.nl/reanimatie.

Red KvR.