Dinsdag 30 April, Plantdag bij buurthuis De Nieuwe Sleutel. Eigenlijk was de plantdag al eerder gepland, maar de communicatie enerzijds en de levering anderszijds hadden enige vertraging tot gevolg.

Nu waren toch al vroeg in de tuin van DNS een vijftal mensen onder de meewerkende leiding van Mels, druk bezig met graten maken en planten uit potten halen.

Door de ontstaande contouren werd al snel enigzins zichtbaar hoe de lijnen zouden gaan lopen. En voor zover de contouren dat niet aangaven, deden de plantjes het al wel door waar ze lagen of stonden.

De ene planter met handschoenen aan, de ander zonder, met spa of pootschepje werd er hard gewerkt. Misschien was het voor de poters maar goed dat de zon verstopt bleef achter het wolkendek, anders was de kans op zweten wel heel veel groter geworden.

Terwijl op een van de plekken nog wortels, keien, stukken steen en metalen delen van wat ooit een plantenbak was, werden uitgegraven, werden de plantlijnen steeds groener.

Drie vlinderstruiken werden gepoot tussen de kleinere verschillende groensoorten. Graszaaien, de volgende lading planten erin poten, en de leemlaag voor moerasachtigen, staat voor een nader te bepalen dag gepland.

Aan het begin van de middag werd wel duidelijk dat het maar goed was, dat nog niet alle planten geleverd waren. De klus was toch iets arbeidsintensiever dan vooraf gedacht was.

Maar het plan is prachtig, en het uiteindelijke resultaat zal ook goed zijn voor vogels, bijen, vlinders en andere insekten.

Deze eerste tuinwerkdag zit erop, dankzij de harde werkers.

Duidelijk mag zijn dat u verslaggever dit volgd, dus: wordt vervolgd!

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk