Tijd voor Amersfoort
Yeah: nog 18 festivals in regio Amersfoort

18 vette festivals in regio Amersfoort
Na een fantastische Koningsdag is het festivalseizoen nu echt geopend. De UITagenda staat bomvol toffe food-, theater- en muziekfestivals. In mei moet je naar De Nieuwe Stad voor culinaire hoogstandjes bij Proef Amersfoort. Dias Latinos brengt de stad in juli in de Zuid-Amerikaanse feeststijl en Spoffin gebruikt de binnenstad in augustus voor spetterend straattheater. Pak je agenda erbij en vul die festivals in.

Festivals in regio Amersfoort

Hier ontdek je nieuwe Amersfoortse bandjes

Kei van Amersfoort
3 t/m 17 mei | Dé bandstrijd waar lokale artiesten muziek maken om de titel ‘Kei van Amersfoort’ te winnen, is terug. Band-, rap- en singer-songwritertalent strijdt in de voorrondes. En ook al doe je niet mee, je moet erbij zijn. ‘Support your locals’ en kom kijken bij de Amersfoortse cafés. Wie weet ben jij wel bij het eerste optreden van de nieuwe Miss Montreal!

Kei van Amersfoort

Alert: Jeff’s eetcafé is terug!

Jeffs Food & Drinks
We moesten het even zonder doen. Gelukkig is restaurant Jeff’s nu terug! Na een tragische brand in het pand hebben eigenaren Anna en Theo zowel de zaak als de menukaart gerenoveerd. Nieuw: naast de reguliere kaart is er nu een volledig vegetarische kaart. Snel komen aanwaaien dus. Let op: Jeff’s zit aan de Arnhemseweg, net buiten de binnenstad.

Jeff's Food & Drinks

Check die biertuin bij het Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Amersfoort
5 mei | Over vijf dagen is het al Bevrijdingsdag! Volgens de traditie verrijst de gezelligste biertuin op het Krankeledenplantsoen. Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren wacht een spetterend programma op je. Wat dacht je van live muziek van lokale bandjes en de beste dj’s? Laten we samen de vrijheid vieren. Met eten, drinken, goede beats en natuurlijk elkaar.

Bevrijdingsfestival in Amersfoort

Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren in de avond

Avondbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
11 mei | Heb je Amersfoort al eens van boven bekeken? Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten: het uitzicht over de stad én de beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren is adembenemend. Je kunt ‘m trouwens niet alleen overdag beklimmen, maar ook als de avond valt. Je zag nog nooit zoveel lichtjes bij elkaar. Volgende week kun je weer meedoen.

Avondbeklimming van de toren