Op dinsdag 26 oktober was er een druk bezochte feestelijke & sportieve opening van het opgeknapte Schakelveld (speelveld). De middag was goed georganiseerd door bewoners en de SRO.

De kinderen voetballen graag op het schakelveld. Bij slecht weer ontstond er een modderpoel waardoor de kinderen zwart thuis kwamen. Dit vonden de ouders niet prettig en sommige kinderen speelden dan op straat, wat uiteraard niet veilig was en ook niet handig voor de geparkeerde auto’s. Tijd om in actie te komen en wel door familie Veenendaal. Zij haalden samen met hun kinderen handtekeningen op in de buurt. En ze dienden dit jaar een buurtbudgetaanvraag in bij de werkgroep buurtbudget (WBT).  De aanvraag werd gehonoreerd! Geweldig. Dankzij de inzet van bewoners,  ondersteund door welzijnsorganisatie SWA en de wijkagent, én tevens dankzij de inspanning van wijkopzichter Aart van de gemeente konden uiteindelijk de tegels worden geplaatst. Het resultaat is prachtig geworden! Dit werd met de kinderen en de buurt gevierd door middel van een sportieve opening.

Theo en Anita Veenendaal werden tijdens de opening in het zonnetje gezet door Silvia Morren sociaal werker van SWA. Ze kregen een wel verdiende bos bloemen en vervolgens gaf Theo een openings-schot voor het prachtig nieuw betegelde voetbalveld.

Kinderen van 8 jaar en ouder hadden zich als team opgegeven met een door hen zelf bedachte leuke of coole naam voor hun team. Er waren maar liefst 8 voetbalteams, waaronder zelfs twee meiden teams, die strijden om een prijs.  Het ging er sportief aan toe. De finale was tussen de “Voetbaljongens” en de “VoetbalKings” en werd uiteidelijk door de “Voetbal Kings” gewonnen in een zeer spannende shoot-out.

Vele ‘kleintjes’ sprongen de middag lekker op het springkussen en vermaakten zich eveneens op de andere speeltoestellen op het schakelveld. Buurtbewoners en ouders kwamen ook gezellig langs en keken naar het sportieve spel van de kinderen. Tussendoor was er wat te drinken, lekkere cake en het was zalig weer. Kortom het was  een super geslaagde & gezellige opening!