Sascha Meyer noemt zich de nieuwe arme. Ze is moeder van drie opgroeiende pubers. Sascha heeft een hoge opleiding gehad. Ze had een goede baan en kon alles kopen wat ze wilde. Helaas kwam daar verandering in. Ze raakte haar baan kwijt en ging scheiden. Haar ex-man  kon de alimentatie niet meer betalen. Sascha was arm.

 

 

Ze klopte bij de voedselbank aan. Sascha en haar kinderen kunnen zich geen luxe meer veroorloven. Ze kunnen maar net het hoofd boven water houden. Ze hebben te ten en Sascha koopt graag gezond. Over deze ervaringen schreef Sascha Meyer  De nieuwe arme. Hoe triest het ook allemaal is. Sascha blijft haar rug recht houden en schrijft met heel veel humor.

Lees het boek van Sascha:

Het is vlot geschreven. Ik vind het knap dat je met zo weinig geld, het leven positief blijft benaderen. Met een lach en een traan en heel veel kracht.
Sascha Meyer (1965) is al acht jaar een alleenstaande ouder. Het freelance bestaan ruilde ze in voor een redactiebaan. Na twee jaar stond ze op straat en belandde ze in de ziektewet door een enkelbreuk. Tachtig sollicitaties, de kinderalimentatie die wegviel en een inkomensverlies van vijftig procent zorgden ervoor dat ze bij de Voedselbank belandde. Om zinvol bezig te zijn, ging ze schrijven over haar ervaringen als armlastige.

Bron: Boekenwurm