Op zaterdag 17 november zal Sint Nicolaas rond 13.00 uur in Sinterklaasstad® aankomen op de Grote Koppel aan de kade van de Eemhaven. Sint Nicolaas zal worden ontvangen door de burgemeester van Amersfoort, de Heer L. Bolsius.

De Goedheiligman zal komen aanvaren met zijn boot over de Eem. In verband met de veiligheid zal de fiets- en loopbrug over de Eemhaven worden afgesloten vanaf 12.00 uur. Na de aankomst zal om 13.45 uur de intocht starten door de Amersfoortse binnenstad. De route van de intocht is dit jaar: Hooglandseweg – Noord, Keerkring, Meridiaantunnel, Hooglandseweg – Zuid, Scheltussingel, Kamp, Langestraat, Varkensmarkt, Arnhemsestraat, het fietspad langs de Stadsring, Utrechtsestraat (tot aan de Riddergang). Bij de Riddergang zal de Sint afstijgen en te voet verder gaan door de Riddergang naar het St. Jorisplein. Om 16.00 uur zal Sint Nicolaas worden welkom geheten op het Sint Jorisplein. Aansluitend zal de Sint naar zijn slaapkamer vertrekken bij V&D aan het Sint Jorisplein, waar hij om 17.00 uur gaat slapen. Amerigo zal van 16.00 uur tot 17.00 uur even in de stal op de Varkensmarkt uitrusten. Kinderen kunnen hem hier even komen aaien.
Zondag 18 november zal Sint Nicolaas worden ontvangen in winkelcentrum Emiclaer. De aankomst is daar om 14.00 uur. In de weken daarna zullen er weer tal van activiteiten plaatsvinden, die u na kunt lezen op de website van Het Sint Nicolaas Comité: www.sinterklaasstad.nl, op de website van Wintertijd: www.amersfoortwintertijd.nl , in het wintertijdboekje of op de wintertijdpagina’s in diverse kranten. Like onze facebookpagina “033Sinterklaasstad” om op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen en volg ons op twitter. De website van Sinterklaasstad® is dit jaar weer mogelijk gemaakt door één van de sponsors: ADMIUM. De intocht en overige activiteiten zijn dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort, tal van ondernemersverenigingen, Pot Verhuizingen en Logistiek en vele anderen.

Het Sint Nicolaas Comité Amersfoort Sinterklaasstad®

Wil jij een echte stoomboot voor Sinterklaas in elkaar knutselen? klik dan op:

STOOMBOOT VOOR SINTERKLAAS