Zondagmiddag, een grote tent op het terrein bij de speeltuin voor het geval dat het weer ons wat in de steek ging laten. Getimmer klonk door de buurt, het leek wel een timmerfabriek. Een grote stapel hout, een bak met banden, walnootdoppen. Wat was er aan de hand? Wel op het programma van deze 2e sport en spel middag stond het maken van een knikkerbaan op het programma. Er was massaal gehoor aan gegeven en veel knikkerbaan ontwerpers waren druk in de weer, soms met de helpende hand van een wat oudere ontwerper, maar het mocht de pret niet onderdrukken. Even doorlopen langs de rijen tafels waarop straks de pizza’s worden bereid.

Binnen was het ook een drukte van belang, hier kon je veertjes in je haar laten vlechten, glittertattoo laten zetten en je nagels laten lakken in de meest mooie kleurtjes, lange rijen voor de tafels. Vooral van de kant van de dames was dit erg in trek, soms een heer in de rij die het ook wel mee wil maken. En dan …… tijdens het bezoek binnen begon het te regenen, buiten in één keer veel geloop en ge-ren de knikkerbaan ontwerpers en bouwers brachten alles snel naar de grote tent die er stond om toch maar vooral droog door te gaan met hun werk.

Binnen werden enkele dames afgelost door wat nieuwe tatoeëerders, de nagellakkers werden even afgelost, de veren vlechtsters nemen eventjes pauze (niet lang want de rij begon weer gestaag te groeien). Nadat iedereen klaar was met timmeren, alle nagels gelakt, veren gevlochten en een tattoo had laten plaatsen werd de zaal ingericht voor het verhaal over Wout, een Nerflander die net zoals alle andere Nerflanders dozen en ballen ging sparen, waarbij hij alles over het hoofd  zag om maar belangrijk gevonden te worden, totdat hij bij Eli de Nerflander maker terecht kwam, die hem vertelde dat het om Wout zelf ging, en niet wat je doet of hebt, dat je bijzonder bent om wie je bent. Vooraf aan dit verhaal waren er nog enkele kinderen die een lied zongen, Klasse! Ga er maar eens aanstaan voor een zaal vol met mensen! Super!

Inmiddels waren er buiten een aantal mensen bezig om de pizza ingrediënten te snijden en klaar te zetten. De tafels werden voor de zekerheid maar even onder de tent neer gezet er kwam toch weer een donkere lucht aan. Na het verhaal van Wout vormden zich lange rijen voor de tafels om de ingrediënten voor de pizza te vergaren, iedereen mocht namelijk zijn eigen pizza maken! Al snel gingen de eerste pizza’s de oven in, en het kon niet snel genoeg gaan! De pizza’s werden zowat klaar gekeken, maar ja een minuutje of acht kan dan erg lang duren…..zodra de eerste gebakken pizza’s de oven uitkwamen kon er gesmuld worden, iedereen liet het zich goed smaken!

Hiermee was ook het eind gekomen aan deze sport en spel voor 2020. De organisatie heeft goed zijn best gedaan om voor iedereen een aantrekkelijk programma te maken. Helaas af en toe wat regen maar het mocht de pret niet drukken! Ik denk dat ik namens alle kinderen spreek als ik tegen iedereen die hieraan heeft mee gewerkt zeg  : BEDANKT!

 

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel