Afgelopen zondag vond het vanwege corona uitgestelde vlindertuinconcert plaats. Helaas liet het weer het wat afweten maar tussen de buien door was het droog en probeerde het zonnetje er even doorheen te komen.

Voor de muzikanten was er een tent neergezet zodat deze in elk geval droog zaten. Via de media was aan publiek gevraagd om eventueel een paraplu mee te nemen. De stoelen voor de toeschouwers werden coronaproof op gesteld, en er was éénrichtingsverkeer ingesteld, helaas verregende deze bordjes maar iedereen wist wat de bedoeling was, prima geregeld.

De aanwezige  ensembles bestonden uit leden of oud leden van Wilskracht. Roos Smink en Joost Volkers mochten de spits afbijten, een duo bestaand uit piccolo en basklarinet, een combinatie die je weinig ziet. Deze combinatie wordt, zoals Joost vertelde, nog wel eens gebruikt als achtergrond muziek in tekenfilms, de piccolo voor de vrolijke passages, de basklarinet voor de melancholieke passages. Roos en Joost speelden als eerste Humoreske van Halvard Johnson, prima uitvoering en hieruit komt gelijk naar voren wat Joost vertelde, de vrolijke piccolo en de melancholieke basklarinet. Als tweede muziekstuk speelden ze The Robin and the badger geschreven door Dirk van der Niet. Wederom een prima vertolking.

Hierna was het de beurt aan Dominique Lyczak op fagot en Femke Maes op klarinet. Zij speelden achtereenvolgens vier middeleeuwse dansen, Menuetto Kamillo Lendvay, het Bloemenduet van Delibes en tot slot A Doggies Day van Arne Dich. Bij het laatste nummer was er een hoofdrol weggelegd voor een hond, helaas was deze verhinderd en was Joost gevraagd om deze rol op zich te nemen welke hij met veel verve vertolkte. De muziekstukken werden ook prima vertolkt, helaas kon je wel iets merken dat het vochtige weer en de wind wat parten speelde, iets waar de muzikanten niets aan kunnen doen. Persoonlijk vond ik het een uitstekende vertolking van de muziekstukken! Ga er maar eens aanstaan onder deze omstandig heden!

Als laatste stond op het programma het fluittrio Driedubbel en Dwars, bestaande uit Roos Smink, Satcha van Donge en Carolien Magnus zij speelden een fluittrio van Mozart, keurig neergezet! Carolien en Satcha speelden samen Sonate 1 van Teleman, ook best goed gespeeld, helaas wilde de wind ook een duit in het zakje doen en ging er met de muziek van Satcha vandoor, gelukkig werd dit snel ondervangen en stond de muziekstandaard met de muziek er snel weer. Jammer, dit incident haalt je toch uit je concentratie maar de Sonata werd verder afgemaakt! Uitstekend Dames! Tot slot het complete trio als laatste voor het voetlicht met een trio van Zempleni. Voorzorg maatregelen werden genomen voor de wind en een muzikant die toch even niets te doen had…… hield de muziek vast. Ook dit laatste nummer kwam goed uit de verf.

Tussen de nummers door was er voor de liefhebbers koffie/Thee met een koekje of limonade, hulde voor de koffie dames!

Mede gezien de weersomstandigheden mag dit vlindertuinconcert toch een succes genoemd worden, de aanwezige hebben genoten dat was duidelijk! Zij hebben niet voor niets regen en wind getrotseerd.

Op zondag 13 september wederom een vlindertuinconcert we hopen onder betere weersomstandigheden en iedereen is weer welkom op dit gratis concert.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel