KVVA en Victoria spelen allebei in het zwart-wit op de prachtige grasmat

Zaterdagmorgen speelden de pupillen van de KVVA (eindelijk) weer competitievoetbal. De KVVA JO9-1 speelde tegen Victoria uit Hilversum. Plensde het rond zes uur die nacht nog behoorlijk, deze voetbalmorgen baadde het Groengordel-grasveld in het zonlicht. De JO9-1, geboortejaar 2012, was om halfnegen aan het warmlopen, aan het passen en aan het oefenen met op de goal schieten. Om negen uur kon na de ellebooggroet de wedstrijd starten. De pupillen van de KVVA moesten duidelijk wennen, want van de derde klasse vorig jaar waren ze nu in de tweede klasse ingedeeld. En ja, de tegenstand was beter, stukken beter. En dat was schrikken: na tien minuten stond de Victoria JO9-4 op een 0 – 3 voorsprong. Maar goed: het was al wel duidelijk dat KVVA niet minder goed speelde. De tegenstander profiteerde van een keeper die tegen de zon in moest kijken en Victoria had ook mooie soepele aanvallen. Aan de andere kant was er ook een KVVA-schot op de goal die er met een snoekduik uit werd gevangen. Applaus dus, want hoewel we zelf graag willen winnen, oogst een mooie aanval of een mooie redding natuurlijk waardering.

Toekijken bij de penalty’s

In de tweede tien minuten na de eerst pauze kwam de KVVA na een door Ties slim opgezette counter op 1 – 3. En het was voelbaar dat er meer in zat. In de tweede helft scoorde na een slimme pass van Berend opnieuw Sobhan de 2 – 3. En in de tweede helft scoorde Hidde met een krachtig laag geplaatst schot de 3 -3. De Soesterkwartier-kids waren weer volop in de strijd, maar ook de tegenstander rook kansen. Wie-o-wie zou winnen met nog 10 minuten op de klok? Het spelbeeld kantelde. De KVVA-pupillen hadden te veel gegeven om tegen zo een goede keeper tot de 3 – 3 te komen. Victoria zette druk op de KVVA-helft. Ivan en Hidde bleven standvastig verdedigen. En Joep als mid-mid bleef dreigend vanuit het midden de flanken bedienen. Toch volgde er weer een Hilversumse uitbraak, nota bene met twee Victoria-pupillen met een vrije doorloop – de verdediging van de KVVA moest erachteraan snellen. Een snoeihard schot volgde en het publiek rekende hem al als goal: maar Dries, de keeper, hield hem op miraculeuze wijze tegen. Helaas kwam de bal weer bij Victoria. Nu moest hij zitten: een schot, het gejuich leek al op te klinken. Maar weer was daar keeper Dries die de 3 – 4 voorkwam. Er was precies veertig minuten gevoetbald en de spelbegeleider gebaarde inderdaad dat het genoeg was. 3 – 3. Een gelijkspel: daar kon iedereen mee leven. Daar was iedereen blij mee. De competitie was begonnen. Hoera! Martin van de kantine zorgde voor limonade, de penalty’s volgden. En daarna was het klaar. De kinderen hadden weer een superleuke wedstrijd gespeeld en ze hadden vol overtuiging de kleuren van de club uit de wijk verdedigd. Het was weer een legendarische wedstrijd in onze wijk!

De KVVA JO9-1 wordt begeleid door Leroy Thijssen (wedstrijdcoach), Rik Oosterhuis en Marc den Elzen – vorig jaar stonden op soesterkwartier.info verslagen van hetzelfde team, toen nog de JO8. Zie https://kvva.nl/teams/kvva-jo9-1/ Shirtsponsor: Hendriks Trucks.