Zoals aangekondigd op de website, was er vanaf 13.00 uur een “spinning”evenement op het Eemplein.

Onder het motto “Steun de zorg voor mensen met kanker” wordt vanmiddag door de  Stichting Move for Health uit Hooglanderveen een poging gedaan om het record spinning te doorbreken. Daar voor hoeven alleen maar een 90 tal mensen 4 uur lang te fietsen, op een spinningbike.

Met dit evenement vraagt Move for Health aandacht voor het goede doel van de Roparun waaraan team 201 Move for Health deelneemt in het Pinksterweekeinde van 2 t/m 5 juni 2017. De Roparun is een estafetteloop van 530 km van Parijs naar Rotterdam. Het goede doel is de palliatieve zorg voor mensen met kanker met als motto “leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een langwerpige tent, met daaronder 90 fietsen, was het decor, onderaan het Eemplein, geflankeerd  door een lucht(klim) kussen en een skelter race circuit, een poffertjeskraam en een stand van de Mediamarkt.

Om 13.00 uur waren op 5 fietsen na, alle plekken bezet. Uit de motiverende woorden van de “leading”spinner, bleek dat er de komende uren diverse malen van tempo wordt gewisseld, zittende/ staand, bergje op en bergje af.

Het geheel ondersteund met muziek. Los van de klanken van de muziek, was een elektronische drumster ( met drumstel) om het tempo er in de houden. The Beat go’s on, klonk wel bekend. Het was ook warm en om aan het ingestraald water te komen, dienden de sportieve fietsers, alleen maar de bidon omhoog te houden. De waterdrager achterin, spoedde zich dan naar de voorraad water.

De eerste 15 minuten waren geweldig, enthousiast werden alle tempowisselingen uitgevoerd. Nog steeds vrolijke gezichten. Na 30 minuten, zweetdruppels verschijnen. Verhitte gezichten en de bidons gaan omhoog.

Een mooi evenement en al het ingelegde geld gaat direct naar de zorginstelling voor Kanker,

U heeft de hele middag nog om mee te doen, maar zeker om ze aan te moedigen.

Verslag Karel van Rooy.

Foto impressie.