Amersfoort 27 mei 2017: Place sur le Eem avec grand marché. En dat is een feit. De aangekondigde Antiek en Curiosa markt op het Eemplein, als waande je, je in Mont Martre van Parijs. Gezegd moet worden dat de algehele sfeer inderdaad een Franse invloed vertegenwoordigde. Het is groots neergezet.

De “opblaas” Eifeltoren” voor het “la maison à l’Eem” is een leuke blikvanger tegen het immens grote gebouw. Naar schatting zijn een 70 tal kramen opgesteld, wat de zeer gezellige sfeer en indruk geeft.

Al vroeg, waren de curiosa belangstellende op zoek naar hun favoriete “kunst” En kunst was en is er in overmaat. Eigenlijk zijn alle stromingen wel vertegenwoordig. Van trouwjurk tot modelspoorbaan. Van houtsnijwerk tot zilver bestek. De langs de “Seine”van Amersfoort uitgestalde kunstwerken en met soms een bijzonder schilderij, geeft een leuke aanblik en veel mensen lopen dan alle rijen keurig af.

Het Vintage gehalte is hier en daar zeker ook aanwezig . Eigen kom je ogen te kort om de veelheid van curiosa, sieraden, knuffels, houtsnijwerk, kleding, speelgoed, schilderijen, huisraad, horloge’s , glaswerk, enz enz . Teveel om op te noemen.

De weersomstandigheden zijn in de categorie “warm”te noemen en het publiek slentert dan ook rustig door de veelvoud aan kraampjes.

Een enkele kraamverkoper wil de stemming verhogen door het chanson met zijn gitaar te vertolken. Maar “Yesterday  van de Beatles in het Frans? , het mag de feestvreugde niet drukken.

Een evenement wat zeker vandaag de moeite waard is te bezoeken waar de ” IJsboer ala Francais”goede zaken gaat doen.

Een foto impressie is bijgevoegd.

Verslag Karel van Rooy.

Foto’s klik hier.