NS wil in samenwerking met ProRail een nieuwe opstellocatie voor treinmaterieel in Amersfoort bouwen. De spoorvervoerder gaat deze opdracht via een Europese aanbesteding op de spoormarkt brengen. NS organiseert op 22 juni een informatiebijeenkomst waarbij geïnteresseerde partijen zich kunnen laten bijpraten over de huidige en de gewenste situatie van het opstelterrein.

In de aankomende jaren groeit het aantal NS-treinen met dertig procent. Om deze voertuigen kwijt te kunnen, is extra opstelcapaciteit nodig. De locatie van het nieuwe opstelterrein bevindt zich op de voormalige Wagenwerkplaats (WWP) op NS-terrein dat in verbinding staat met de spoorinfrastructuur van ProRail. Het opstelterrein dient uiterlijk op 30 maart 2018 klaar te zijn voor het nieuwe treinmaterieel.

Aanbesteding

Het doel van de aanbesteding is om een overeenkomst af te sluiten voor het ontwerp en de bouw (Engineering and Construct) van het opstelterrein. Dit kan met een aannemer of een combinatie van aannemers die in staat is om deze opdracht binnen de planning uit te voeren. De winnende partij of combinatie gaat de huidige spoorcapaciteit van het NS opstelterrein uitbreiden en elektrificeren. Daarnaast wordt er een spooraansluiting naar het bestaande spooremplacement van ProRail gerealiseerd.

Gegadigden dienen zich uiterlijk op 20 juni 2017 voor 13.00 uur aan te melden door een mail te sturen naar miquelle.bousema@ns.nl onder vermelding van ‘Aanmelding informatiebijeenkomst OT Amf WWP’. Na de aanmelding volgt een uitnodiging met daarin relevante informatie zoals de locatie en tijdstip.

Bekijk de aankondiging van de opdracht op Tenderned hieronder..

 1. Om de gewenste situatie te creëren dienen werkzaamheden uitgevoerd te worden, te weten;

  – Elektrificeren en uitbreiden van de huidige spoorcapaciteit op het NS opstelterrein
  – Realisatie van geëlektrificeerde spooraansluiting naar het bestaande spooremplacement op ProRail terrein. Dit werk dient te worden uitgevoerd door erkende spooraannemers onder de erkenningsregeling van ProRail (ACD00019).

  NS heeft, mede namens ProRail, het werk vertaalt in één aanbestedingsdossier en wenst het werk middels de openbare procedure in opdracht te geven.

  Informatiebijeenkomst:

  NS organiseert voor dit werk op 22 juni 2017 een informatiebijeenkomst. Gegadigden kunnen zich na aanmelding laten informeren over de huidige en de gewenste situatie van het opstelterrein te Amersfoort. De presentatie alsmede een aanwijzing worden na deze bijeenkomst aan het aanbestedingsdossier gevoegd.

  Gegadigden (Max. 3 personen per gegadigde), dienen zich uiterlijk op 20 juni 2017 voor 13:00 aan te melden via email: miquelle.bousema@ns.nl onder vermelding: aanmelding informatiebijeenkomst OT Amf WWP. Na aanmelding ontvangt gegadigde een uitnodiging ter bevestiging met daarin relevante informatie als o.a. locatie en tijdstip.

  Planning:

  Publicatie van de aanbesteding: 19 juni 2017
  Aanlevering aanbestedingsdossier: 19 juni 2017
  Informatiebijeenkomst: 22 juni 2017
  Sluiting inschrijvingstermijn: 21 augustus 2017 om 13:00
  Aanvang uitvoering project: 30 september 2017
  Oplevering project: 30 maart 2018

Bron Pro vakblad Spoor. /  Promedia 25-5-2017

kvr