Donderdag 23 Augustus, In speeltuin Soesterkwartier heerst nog grote stilte om kwart voor negen, al staat de bus al voor de speeltuin. Deze dag gaat men met de kinderen traditie getrouw naar speel en attractiepark Juilanatoren.

Om even voor negen uur arriveren de vrijwilligers, die als eerste de tassen in gaan pakken met pakjes drinken, appels en zakjes chips, voor ieder kind. Tien begeleiders van groepjes en nog een paar extra mensen om het verzamelpunt te bemensen.

Geleidelijk aan komen ook de kinderen de speeltuin ingedruppeld alhoewel er door diverse kinderen meer binnengehuppeld wordt. Ze hebben er zin in dat werd snel duidelijk.

Alle vrijwilligers werden geinformeerd over de pauzetijd en het verzamelpunt.

De groepjes werden gevormd, een laatste check of alle kinderen er waren, en op naar de bus. Tassen onderin, kinderen en begeleiders bovenin de bus. Hier en daar nog even een kus, bagageluik dicht, deur dicht en gaan….nagezwaaid door de ouders die door de donkere raampjes amper hun eigen kinderen konden herkennen….maar dat mocht de pret niet drukken. Ouders blij en kinderen blij.

En alle vrijwilligers na deze dag een week gevloerd, maar ook dat mag de pret niet drukken, ze deden het graag!

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk