Donderdag 23 Augustus, Dag 4 van de Huttenbouw is aangebroken. Deelnemers en vrijwilligers melden zich voor de inschrijving. Acht kavels liggen klaar om bebouwd te worden. Ook de bouwmaterialen en diverse gereedschappen en handschoenen staan klaar.

Nog even de briefing van de vrijwilligers voordat de deelnemers toegesproken kunnen worden om daarna in groepjes van start te kunnen gaan.

Er zijn verschillende taken onder de deelnemers die als vanzelf verdeeld worden; reserveren van kavel, gereedschap verzorgen, en materialen verzamelen en sjouwen alvoor er gebouwd kan gaan worden.

Handschoenen aan, is natuurlijk het belangrijkste en dat geldt ook voor de vrijwilligers! Net als gedegen schoenen want slippers en sandalen maken tenen veel te kwetsbaar.

Zodra het startsein werd gegeven werden de plekken snel veroverd. Anderen doken de materialenhoek in om alle benodigdheden te verzamelen te beginnen met pallets of grote “grondplaten”.

Er lag een grote voorraad die echter snel kleiner werd. Heel veel verschillende stukken hout, verschillende maten pallet en planken werden veroverd voor de verschillende bouwwerken.

Hier en daar zag men een pallet voorbijkomen en kwam even de vraag op: “Pallet, waar ga je met dat jongetje naar toe?”

Het begon in elk geval gezellig en met droog weer.  Hoe het vandaag in speeltuin Rivierenwijk verder verliep en wat voor mooie bouwwerken dat opleverde kunt u hier zien.

Huttenbouw in een ander “land”, speeltuin Taka Tuka land

De speeltuin is ook gelegen in een groen gordel maar dan in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, een relatief jonge wijk zowel qua huizen als qua bewoners.

De Huttenbouwweek is daar iets anders georganiseerd, er kan de hele week gebouwd en ingericht worden. Ook verven van de hutten kon en was ook eerder deze week gedaan.

Deze dag waren er in tegenstelling tot de Huttenbouw in speeltuin Rivierenwijk waar het deze dag heel druk was met zo’n 50 kinderen, erg stil want er waren er om een uur pas drie. Nu begon het ook nog eens vroeg even kort te regenen, en zal de weersvoorspelling wellicht ook bijgedragen hebben aan het lage bezoekers aantal.

Sommige van de bouwwerken waren een knap staaltje vakmanschap, andere iets meer als een even snel in elkaar getimmerd schuurtje. Een met een prachtig schuin dak dat bovendien redelijk regenbestendig leek, een ander met kleurrijk geschilderde “muren”.

Een paar “huizen” hadden een vlag, anderen iets meer dat leek op gordijntjes. Alles bij elkaar was het een leuk dorp waarvan de “bewoners” een dagje weg waren.

Het aantal vrijwilligers in speeltuin Rivierenwijk is iets waar de mensen in speeltuin Taka Tuka land jaloers op kunnen zijn. Maar wie weet…

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk

Foto’s start speeltuin Rivierenwijk

Foto’s speeltuin Taka Tuka land