De jaarlijkse opdracht op Goede Vrijdag zat er weer aan te komen. Traditiegetrouw mogen de kinderen van de leden Speeltuinvereniging Soesterkwartier, deze dag paaseieren komen zoeken.

Zo ook dus 14 april 2017, waar om 10.30 een grote groep kinderen ( en ouders) in de startblokken stonden, maar nog voor een gesloten hek. In de speeltuin waren op makkelijke, maar ook moeilijke plaatsen de voor de gelegenheid “plastic”eieren verstopt. En niet een paar, maar over de 120 fel gekleurde eitjes waren afwachtend van de zoekende kids.

Manie ter Wal, die de feestelijke opening van het hekwerk deed, moest eerst even een nieuw protocol uitleggen. Dus even opstellen en luisteren. In voorbijgaande jaren liepen ook ouders mee te zoeken om een zo hoog mogelijk quotum voor hun eigen kinderen te krijgen. Immers aan degene die de meeste paaseieren had geraapt, werd een extra prijs uitgereikt. Deze maal werden de ouders verzocht achter het hekwerk te blijven en de kinderen zelf al het fijne werk te laten doen. Aldus geschiedde.

Na het startschot, vlogen de kids links en rechts de speeltuin in. Met de uitgereikte plastic tas in de hand werden binnen een kwartier alle eieren gevonden. Ook de moeilijke plekken, zoals bovenop een speeltoestel, of juist er net onder, werden opgezocht.

En dan wordt het tellen geblazen. Aan de zijkant van het gebouw, stonden dozen met de variant van de Paashaas, zeg maar de chocolade versie en Manie verwees eerst degene met de minste eieren naar de paashazen. U begrijpt dat alle kinderen natuurlijk voorzien werden van deze traktatie.

En uitzonderingen bevestigen de regel. Die boven de 10 geraapte eieren zat, mocht naar binnen. Een groepje kinderen mochten, < na hertelling>  een afzonderlijke prijs uitzoeken. De grootste aantal eieren per persoon, was 20 stuks. Een jonge dame, geschminkt als paashaasje had haar ook laten vallen op een “auto”. De keuze tussen de brandweerauto en een meer vrouwelijke versie was even een moeilijk punt. Toch werd het na enige twijfel, toch de “meiden” Look.

Vanmiddag start om 13.30 een spelmiddag in de speeltuin. De grote Spelbus zal dan weer flink uitpakken met spelletjes.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

Reportage klik hier.