Zaterdag 22 april wordt duidelijk wie zichzelf ‘De Grootste Dierennerd van Nederland’ mag noemen. “Bij de zoektocht gaat het niet alleen om kennis, er wordt ook getest op een aantal dierlijke eigenschappen én natuurlijk op passie”, zegt projectleider Hylke Steggerda. De ultieme dierennerd-verkiezing vindt plaats in DierenPark Amersfoort.     

Eindelijk is het zover; alle dierenvrienden, -kenners en -liefhebbers gaan de uitdaging aan om dé dierennerd van Nederland te worden. “Wij merken dagelijks hoe betrokken onze volgers en bezoekers zijn, zij hebben enorm veel dierenkennis”, vertelt Hylke. “Soms leidt dit tot grappige discussies, maar nu krijgt men de kans zich te bewijzen. Wij dagen iedereen uit op de eerste dag van de DierenUITdagen om te strijden voor dé eretitel van 2017.” In de meivakantie kunnen alle bezoekers hun krachten meten aan de uitzonderlijke eigenschappen van de dieren.

Meedoen kan nog steeds, alle dierenkenners kunnen zaterdag 22 april naar de Amersfoortse dierentuin komen waar om 10.00 uur voor de entree van het park aan de eerste centrale ronde kan worden deelgenomen. “Vervolgens gaan de vijftig personen die de eerste ronde doorstaan mee het park in waar de uitdagingen steeds groter worden”, vertelt de projectleider. “Eieren verzorgen, apenexpressies en een grote kennistest: Dierennerd 2017 word je niet zomaar.” De winnaar wordt op een unieke plek gehuldigd tussen de dieren en komt met zijn of haar foto en eretitel te hangen in DierenPark Amersfoort.