eierautomaat_Amersfoort_Soesterweg_Westerik_biologische_eierenEr zijn zo van die momenten op de redactie, dat we het met z’n allen best zwaar hebben. De een languit op de bank, de laptop scheef onder het kussen verstopt. De ander nog aan zijn bureau, hoofdschuddend over zoveel reacties en nog een die zich buigt over de regelingen van Mantelzorg en Pgb,s. Terwijl de papieren spandoeken van de WijkG1000 even een andere functie hebben.  Aan de muur de contouren van wat er tijdens de vele bijeenkomsten van allerlei projectgroepen/instellingen/ verenigingen en of stichtingen is bedacht voor het Soesterkwartier. Piramides met gedachten,mogelijkheden en onmogelijkheden druipen er vanaf. Gelukkig opgevangen door een duurzaam gemaakt lekbakje.

Vragen vragen en nog eens vragen. Ohh ja er zijn ook antwoorden maar nog even wachten op een officiële melding. “Weet je, zegt een der redactie leden. Heeft iemand enig idee in  wat voor gigantische operatie we zijn beland. Hebben we wel eens opgeteld wat er speelt en hoeveel mensen daarmee bezig zijn om het Soesterkwartier te uhhh,, ja waarvoor eigenlijk, redden, vernieuwen? Eigen wijkeconomie, eigen zorgstelsel, eigen geld, eigen klusbedrijf, allemaal eigen eigen. “

1 (44)De vragen blijven verstoken van een antwoord, het is nog wat nalopen voor de bijeenkomst op zaterdagavond. Ook hier werken we met Flap-overs. Op de 5e van de 8 standaards is de Sleutel afgebeeld. Het programma en de melding van Oeds Blok dat hij het wel gezellig vindt als er mensen eerst gezellig komen eten en sjoelen, om na 19.00 uur zich bezig te houden met de vernieuwing Soesterkwartier. In de rechterhoek onderaan is op de krul nog net te lezen.”Fleurtje komt misschien ook”, doelend op onze populaire Wethouder van de Wijk. “Dat gaat hem niet worden” wordt opgemerkt. Trouwens je moet Pim hebben voor dit, want het is een Duurzaam project.” Het grote blad omdraaien verklapt nog meer namen die verwacht worden in  De Nieuwe Sleutel. Oeps dat is nogal wat zeg. Weten ze dat ook >>>???”

1 (55)Waarom zoveel aandacht, wordt gevraagd, ze zijn er toch mee bezig met die winkels en zo. De Samenwerkplaats en De Was. Hier kijk op bord nummer 8, staan wat kreten.  “we zijn bezig.  3 februari hoor je wie wat waar” hoezo wie wat waar. Is de Nieuwe Sleutel hernoemt  in de Observant dan. Of is het de Speeltuin Soesterkwartier waar de onthullingen plaats vinden.”  Tja vragen vragen.

Enigszins geïrriteerd kijkt onze bureau redactieman op.” En dat hele gedoe met Westerik dan. De vele vragen die er zijn van de bewoners. Leegstand/ achterstand, koopprijzen en huurprijzen stijgen. Wordt de Kop van het Soesterkwartier inderdaad het Manhattan aan de Eem.  Zijn de grondprijzen bekend bij NS. Weet iemand daar wat op te bedenken”. Een pijnlijke stilte is het gevolg.

Wel een ding is duidelijk, Oeds, je moet wat meer koken zaterdag en de kinderen komen Sjoelen. Maar na 19.00 uur, dan komen wij, bewoners, gebruikers, in deze wijk levende mensen vragen stellen.

En  als slot hebben we op de redactie dan nog een persoon, die zo af en toe eens een redelijke Floreyn in het zakje doet. Maar nu helemaal de wijk bijster is.

Jongens hou maar op met al dat werk te omschrijven van Duurzaam/ Wagenwerkplaats/ Bestemmingsplannen/ en al die projecten.  Kijk maar op de website van de gemeente. Er wordt door de Wethouders een bezoek gebracht aan de volgende wijken.>>>>>>  en weet je welke wijk in het hele verhaal niet voorkomt.

Juist, het Soesterkwartier is gewist, verdwenen, niet aan de orde. Hieronder de tekst van de gemeente, We hoeven geen zorgen meer te hebben over de zorg, uit onderstaande bezorgdheid voor de zorg in wijken, is men niet meer bezorgd om de zorg in zorgzaam Soesterkwartier. Foetsie, gewist, weg,Weer een zorg minder.

Kan iemand het licht uitdoen”

 • stadhuis (Custom)Website gemeente Amersfoort.

 • Informatie in de wijk over zorg, ondersteuning werk en inkomen

 • 29 januari 2015Vanaf zaterdag 31 januari gaan leden van het college van burgemeester en wethouders samen met medewerkers van de wijkteams en de gemeente op pad om persoonlijk vragen te beantwoorden over (jeugd)zorg, ondersteuning, werk en inkomen. Hiervoor bezoeken zij verschillende winkelcentra in de stad.

 • Het team staat klaar voor vragen over ondermeer de veranderingen in de zorg in Amersfoort, wat het wijkteam voor inwoners kan betekenen of om de weg te vinden naar de juiste informatie over zorg, ondersteuning en werk en inkomen.

 • Persoonlijk

 • De bezoeken zijn een aanvulling op de beschikbare informatie op papier of internet. Burgemeester en wethouders, medewerkers van gemeente en medewerkers van de wijkteams gaan op pad om in persoonlijke gesprekken te horen welke vragen er leven en deze te beantwoorden.

 • Het team is in ieder winkelcentrum te herkennen aan de witte tent en de vlaggen.

 • Planning van de wijkbezoeken

 • Winkelcentrum Emiclaer Zaterdag 31 januari 10.30 – 12.00 uur

 • Winkelcentrum Neptunusplein Zaterdag 31 januari 13.30 – 15.00 uur

 • Winkelcentrum Schothorst Zaterdag 7 februari 10.30 – 12.00 uur

 • Winkelcentrum Eemplein Zaterdag 7 februari 13.30 – 15.00 uur

 • Winkelcentrum Hoogland Zaterdag 14 februari 10.30 – 12.00 uur

 • Winkelcentrum Vathorst Zaterdag 14 februari 13.30 – 15.00 uur

 

 • Ook winkelcentrum Euterpeplein en de Leusderweg zijn binnenkort aan de beurt. Deze data zijn nog niet bekend en worden later bekend gemaakt in Stadsberichten.

 

logoNamens de bankhangers, tikgeiten, cameraklikkers, en meedenkers.

De gezamenlijke redactie hoopt op een goede opkomst zaterdagavond in De Nieuwe Sleutel.

Kvr.