images (10)Het gezellige buurtwinkeltje Westerik moest woensdag helaas zijn deuren sluiten. Maar de eierautomaat met verse boerderij eieren – biologische eieren en scharreleieren – die sinds vorig jaar voor de winkel staat, blijft voorlopig gewoon op de vertrouwde plek op Soesterweg 218 – 222.
 
Woensdag kwam er plotseling een einde aan het gezellige buurtwinkeltje Westerik. Tientallen jaren kon men op Soesterweg 218 – 220 terecht voor huishoudelijke artikelen, speelgoed, gasflessen en later tweedehands spullen. Vorig jaar kwam er de verkoop van verse boerderij eieren bij, en werd er een heuse eierautomaat voor de winkel geplaatst.
Eierautomaten in de bebouwde kom zie je niet vaak. En er zijn maar weinig automaten die naast scharreleieren ook biologische eieren aanbieden. Alle eieren komen direct van de boer en zijn daarom niet alleen supervers maar ook een stuk voordeliger dan in de winkel. Geen wonder, dat de eierautomaat direct veel toeloop kreeg. Toen de klanten er eenmal achter waren dat de eieren echt niet stuk vallen, nadat er geld in de automaat is gegooid – elk vakje heeft een deurtje dat openspringt, nadat het nummer is ingetoetst – wisten steeds meer buurtbewoners de eierautomaat te vinden. Maar het zijn niet alleen klanten uit het Soesterkwartier die de eierautomaat waarderen. Het blijkt dat ook bewoners van andere stadsdelen graag een eindje omfietsen voor de vriendelijk geprijsde biologische eieren. Ook over de openingstijden is men erg te spreken. Mocht je bij voorbeeld op zondag ochtend zin hebben in een eitje bij het ontbijt, dan kun je gewoon bij de eierautomaat terecht.
eierautomaat Amersfoort Soesterweg Westerik biologische  eierenHet goede nieuws is, dat de eierautomaat – ook al is de winkel er niet meer – zeker nog een poosje op de vertrouwde plek mag blijven staan. De eieren worden, net zoals voorheen dagelijks bijgevuld, en zullen net zo vers zijn, als de klanten het zijn gewend.
Ben je Eierautomaat Amersfoort weleens tegengekomen op social media? Via het Twitter account en de Facebook pagina van Eierautomaat Amersfoort worden regelmatig leuke recepten, wetenswaardigheden rond het ei en knutseltips gepresenteerd. Ook worden er om de zoveel tijd winacties gehouden, die enorm populair zijn. Ook deze activiteiten worden uiteraard voortgezet.