Op 12 december 2020 tussen 16.30 en 18.30 wordt een grote kerstboom verlicht voor de Emmaüskerk en wordt er warme chocolademelk uitgedeeld aan voorbijgaand publiek. De boom blijft t/m 28 december verlichting geven aan het Soesterkwartier.

In deze periode zijn er ook allerlei maatschappelijke activiteiten die het gevoel van verlichting moeten onderstrepen. Winkeliers, ondernemers en andere betrokkenen uit het Soesterkwartier, zetten zich in deze periode extra in voor verlichting in de wijk. De organisatie wil ook de andere buurtbewoners stimuleren om te kijken naar elkaar. “Juist in déze kerstperiode moeten we wat beter op elkaar letten,” aldus de organisatie. “Een oudere buurvrouw, een zieke buurman, of gewoon iemand die veel alleen is, zomaar wat voorbeelden van situaties die we in iedere straat tegen kunnen komen. Zo ook in het Soesterkwartier. We willen met de boom de buurt wat gezelligheid bieden, maar vooral ook stimuleren om zelf alert te zijn en misschien eens iets (extra’s) te doen voor de mensen om je heen.” Alle activiteiten die te doen zijn, kun je terugvinden op www.soesterkwartierverlicht.nl

HART ONDER DE RIEM
Eén van die activiteiten is het “hart onder de riem”. Soesterkwartierders kunnen te kennen geven welke andere Soesterkwartierder wel een beetje vreugde kan gebruiken. De organisatie staat als verrassing op de stoep met een kerstgeschenk en een boodschap van de afzender. Als de coronamaatregelen het tegen die tijd weer toelaten zal er ook zangduo meegaan die een kerstlied zal komen zingen. Uit de inzendingen worden er vijf gekozen. Je inzending kan ingevuld worden op www.soesterkwartierverlicht.nl of je kunt een geprinte versie komen invullen bij de kerstboom op 12 december 2020 tussen 16.30-18.30uur.


Meer informatie: www.soesterkwartierverlicht.nl