Wellicht heeft u al het een en ander vernomen van de actualisatie van het Groengordel beheerplan project en de plannen die er zijn met betrekking tot de vergroening van Amersfoort. Een deel van dit project bevat de groenzone  “de Enk” gesitueerd tussen geluidswal en de Enk aan de westkant van de Bomenbuurt.

Gelegen naast het spoor is door ProRail de gedachte ontstaan om op eigen terrein een gemeenschapstuin met misschien een voedselbos aan te gaan leggen. Het is de bedoeling om dit gebied samen met de gemeenschap te gaan ontwerpen, te realiseren en uiteindelijk ook samen te gaan beheren. Ter inspiratie is er een zogenaamde “praatplaat” ontwikkeld om te laten zien wat we daar samen zouden kunnen gaan doen (zie achterzijde). Het terrein is voor het merendeel eigendom van ProRail. De gemeente vindt dit plan echter ook een goed idee en stelt  daarom ook de strook grond van de gemeente tussen de geluidswal en de Enk beschikbaar voor deze herontwikkeling.

We zoeken daarom omwonenden die net zo enthousiast zijn als wij en dit project samen met ons willen aangaan. Elke rol of bijdrage is meer dan welkom. We zoeken daarnaast ook mensen die voor langere termijn betrokken willen blijven. Voor het einde van dit jaar willen met de mensen die reageren op deze oproep (op veilige afstand of online) samenkomen en in een workshop tot een ontwerp komen.

Bent u die enthousiasteling met een groen hart dan horen wij heel graag van u!

Hartelijke groet,
Daan Bendel, Hemelse Natuur  daan@hemelsenatuur.nl 0624280895
Guido van Beek en Colette Kruyshaar, buurtbewoners
Maaike Geurts ProRail