Alhoewel de locatie van speeltuinvereniging het soesterkwartier niet in het geografisch centrum van het soesterkwartier ligt. Toch mocht op vrijdag 4 maart deze plaats wel aangemerkt worden als ‘Bruisend hart’ van de wijk. Veel kinderen waren deze dag naar de speeltuin gekomen om plezier te maken op deze eerste dag vol van festiviteiten van het jaar 2022. Gisteren 3 maart werd er al het een en ander opgebouwd door een aantal mensen, twee grote vrachtwagens stonden in en bij de speeltuin. De parkeerplaats naast de gebouwen werd voorzien van een grote houten vloer wat gaan ze daar nu doen? Nieuwsgierig  kwamen er een paar kinderen kijken, wat zou dat nu gaan worden? Er werd een hek omheen gezet, zouden er soms dieren naar de speeltuin komen? Er werd op de houten vlonder een witte vloer gelegd hé, dat lijkt wel ijs….. en ja hoor toen de mensen klaar waren lag er een heuse ijsbaan, dat beloofd morgen wat!

Vrijdagmorgen waren er alweer mensen druk bezig om nog meer spullen bij de ijsbaan neer te zetten, bankjes, een grote kast met allemaal schaatsen, voor de allerkleinsten schaatsjes met dubbele ijzers, alles was er. Intussen waren er ook al mensen druk bezig om twee grote ‘winter’ springkussens neer te zetten, enkele kraampjes werden neergezet. Om elf uur werd het sein gegeven meisjes en jongens veel plezier geniet van al het speel materiaal. De schaatsen werden uitgedeeld aan de belangstellenden, de ijsmeester was druk om de ijsbaan nog te preparen zodat hij spiegelglad zou worden, eventjes wachten en….. al snel was het een drukte van belang op de ijsbaan, de één wat voorzichtig langs de kant vasthoudend aan het hek, de ander al wat zelfverzekerder midden over de baan en na het wennen werd er lustig op los geschaatst, de kleinste aan de hand van pa of ma op de dubbele ijzers. Wat een plezier!

Rond half twaalf ging de vrachtwagen die buiten het hek stond open, deze had ook nog een grote aanhanger mee ook deze ging open, wat kwam daar nu uit? De kinderen (en hun ouders/opa en oma) konden hun ogen niet geloven! Een trein! Een treinstation werd buiten op de stoep opgebouwd, de trein werd nestjes langs het perron gereden. Al snel vormde zich een lange rij passagiers op het perron die wel een ritje met de trein wilden maken! De passagiers rijtuigen zaten dan ook al snel vol en de eerste rit met in de locomotief machinist Dik aan de knoppen kon vertrekken. Een rit helemaal om de speeltuin was de route, wat een plezier! Het treintje zou deze rit nog vele malen maken deze dag.

 

Ondertussen waren de kraampjes in de speeltuin ook vol gezet, wafels met chocola en slagroom, warme chocomel, ranja teveel om op te noemen maakte dit grote winterfestijn compleet. Een winterfestijn met heerlijke temperaturen, zonnetje erbij deze dag kon niet meer stuk! Menigeen liep begin van de middag al met rode wangetjes zo leuk was dit! Het was mooi om te zien dat er zoveel kinderen waren om deze dag mee te maken.

Het bestuur van de speeltuin, samen met de vrijwilligers hebben hun best gedaan om van deze eerste ‘buiten’ happening een waar feest te maken, wel dat is zonder meer gelukt, hulde voor deze mensen! Steeds wat anders verzinnen valt niet mee, kan wel vertellen dat de verslaggever al wel benieuwd is wat ze voor een volgende keer van plan zijn……

Deze dag is mede tot stand gekomen met de financiële steun van ABC en in de buurt 033. De speeltuin is erg blij met deze steun zonder deze financiële steun is dit soort dagen niet haalbaar.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel