img_02271 december, nog 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan vieren we de verjaardag van SInterklaas. 5 december is het pakjesavond. De Sint is echter pas op 6 december jarig, maar ja traditie.

Voordat het zover is, waren er toch nog twee plaatsen die de Sint moest bezoeken. Het is natuurlijk voor de Sint niet makkelijk met al die speeltuinverenigingen. Even afvinken dus. Wagenspeelplaats   <ja>, Speeltuin Rivierenwijk <ja>  Tja dan blijft er nog een over en dus stuurde de Sint voor de lol zijn pietenkapel die kant op. Zeg maar de muzikanten die echt zwart worden van de schoorstenen. Namelijk de Schoorsteenblazers, niet te verwarren met de “bladblazers” want die maken geen muziek.

Om 19.00 uur verzamelden zich dan ook een grote groep kinderen, die op de vrolijke klanken van de muziek af kwamen. Of zouden de ouders op de hoogte zijn geweest. In ieder geval werd het een dol drieste boel daar in de Speeltuin Soesterkwartier, die nog op het lijstje stond van de Sint.<nee>

img_0250Na het aanhoren van de vele muzikale varianten van sinterklaasliedjes, zeg maar de Coda manier, werd het toch merkbaar onrustig binnen. De schoorsteenblazers voelden het gewoon aan en bleven strak naar de deur kijken. Tja dan gaan de kinderen dat ook doen. Dus iedereen kijkend naar de deur. Misschien toch maar “Hoort wie klopt daar” spelen. En wat blijkt, al na de tweede maat van het muziekstukje, kwamen er weer nieuwe pieten binnen . Met daarachter, jawel de Sint. Eigenlijk was zijn reactie verbaasd dat hij zoveel “pieten”zag. Maar na wat uitleg van de “agenda”piet was het weer goed. Handjes gevend baande de Sint zich door de rij kinderen. Het grote rode boek stevig vasthoudend.

img_0312Uiteraard hoort het dan dat je op schoot mag zitten bij de Sint. Anita maakte dan ook graag gebruik van de gelegenheid om dat nog even te doen. De vloer was inmiddels bezaaid met pepernoten en voorin de zaal stonden inmiddels stapels met cadeaus klaar.img_0298

Na dit “officiële”gedeelte werd de aandacht toch op de stapel met pakjes gericht en na het zingen van de zoveelste “ballade” werden de pakjes uitgedeeld.  Natuurlijk even wachten met uitpakken totdat iedereen zijn cadeau heeft. En op commando van de “commando”Piet werd het papier verwijderd. Trots lieten de kinderen hun nieuw verworven cadeau zien.

img_0355De schoorsteenblazers, tja die waren al weer vertrokken, naar Puntenburg om de oudere kinderen aldaar aan het zingen te krijgen.

Dag Sinterklaasje.

Red. KvR.

Foto,s Tom Schimmel.