dsc_2731Donderdagmiddag 1 december bij De Plataan in de gelijknamige straat: de koffie, thee en koekjes stonden ruim op tijd klaar voor de gasten. Voor de opening van de tentoonstelling deden enkele kunstenaars nog een middag dutje. Maar op tijd werd iedereen gewekt om dan om 14.00 uur in De Plataan, (Lyvore zorggoed) een mooie tentoonstelling te kunnen openen.

De tentoonstelling is samengesteld uit werk dat in 10 weken tijd door de Levenskunstenaars is gecreëerd. De Levenskunstenaars zijn bezoekers van de Dagbesteding in de Plataan, bewoners van De Plataan en in deze serie, ook een buurtbewoonster.

dsc_2758De bijna 100 jarige mevrouw Beyleveld mocht het openingswoord doen, en deed dat ook met hartverwarmend “vuur”. Zij overhandigde aan Gea Boon – de Kunstenares die de 10 weken tips en tricks gegeven had, en een begeleider een pot met zoete lekkernijen.

Nu heeft iemand met bijna 100 jaar levenservaringen heel veel te vertellen natuurlijk, dus als mevrouw Beyleveld dan eenmaal het woord heeft, is er een “sterke man” voor nodig om het haar af te nemen. Die “sterke man” of beter gezegd “verleidende man” was er in de vorm van de Accordeonspeler. Het gevolg was dat de tentoonstelling muzikaal werd geopend en mevrouw Beyleveld heupwiegend op de muziek van het liedje “ik heb je voor het eerst ontmoet, daar bij de waterkant….” in de richting van de muziek wandelde.

dsc_2769Koffie, thee en koekjes werden rondgebracht terwijl de accordeonist van de Klokken van Arnemuiden, via Sinterklaas Kapoentje terug naar oude bekende liedjes, om er zo nu en dan nog maar een Sinterklaas liedje tussendoor te doen. Af en toe werd er ijverig meegezongen, maar ook de muziek alleen maakte de sfeer gezellig en ontspannen.

dsc_2783Onderwijl werden de Kunstwerken waaronder; klompjes, placemats, borden, kommen, schaaltjes, waxine-lichthouders, tekeningen met houtskool, kleurpotlood, aquarellen, en mandala’s door familie, mantelzorgers en buurtbewoners bewonderd. Voor iedereen was het duidelijk te zien dat er met passie aan gewerkt was.

dsc_2764Hierbij de Complimenten aan de Levenskunstenaars en dank omdat zij hun werken met iedereen die van Kunst houdt willen delen. Gea Boon (Kunstenares) heeft zelf ook enorm genoten van al die hardwerkende mensen en van het tot stand komen van de resultaten, die nu te zien zijn.

Bent u in de buurt, loop gerust eens binnen bij de Plataan om een kijkje te nemen naar al die Kunstwerken. U maakt kans op een spontane “meet en greet” met een van de makers of maaksters.

Sfeerimpressie en Kunst-fotoalbum: Nel Groenendijk