Zaterdag 24 November, In het WinterparadIJS op het Eemplein wordt iedereen gevraagd om van het ijs af te gaan, in afwachting van degene die de officiële opening komt doen, namelijk Sinterklaas! Onder het genot van warme chocolademelk, een gespannen blik. Inmiddels is duidelijk dat Sinterklaas in aantocht is met natuurlijk ook een aantal Pieten. Die vanwege het luidkeelse zingen van: “Sinterklaasje kom maar binnen….” binnen komen.

Nadat er wat handen geschud zijn en hier en daar kinderen voorszien zijn van pepernoten, gaat iedereen onder aanvoering van Sinterklaas naar de ijsbaan.

De ijsbaan is voorzien van een lint om te voorkomen dat er mensen de baan op gaan. Sinterklaas krijgt een schaar overhandigt en knipt – na het aftellen van tien naar nul – het lint doormidden. “Hierbij is het WinterparadIJS officieel geopend” zegt Sinterklaas nog, maar voordat hij uitgesproken is schiet een stoet met kinderen  voorzien van schaatsen de ijsbaan op.

“Sinterklaas wilt u ook even schaatsen?” Maar nee, dat vond hij te riskant. Wel wilde hij aan de arm van Piet de baan op lopen, mits hij niet te glad was. Hij moet tenslotte nog een paar weken over daken kunnen gaan. Dat gaat niet als Sinterklaas met een gebroken heup in het Meander MC komt te liggen.

Twee van de Pieten waren ineens even verdwenen. Maar als snel werd duidelijk waarom ze verdwenen leken te zijn, ze hadden schaatsen aangedaan.

Natuurlijk begon de pret op de kleinste ijsbaan – voor jongeren en beginnende schaatsers – waar een van de Pieten toch nog wat moeite leek te hebben met schaatsen. Net als voor de jongere startende schaatsers waren daar hulp-pinguins en hulp-ijsberen voor, die de plaats hebben ingenomen van de stoel-achtige hulpmiddelen. Piet had voor de hulp-pinguin gekozen maar leerde heel snel.

De grote baan werd ook geprobeerd. Zowel door de jongeren als door de Pieten en het plezier straalde er vanaf.

Zoals het eruit ziet, met de feestelijke verlichting en de kleurrijke hangers aan het plafond, zal het ook in de avond uren heel gezellig kunnen zijn.

Sinterklaas had zich inmiddels terug getrokken van de ijsbaan om nog even in het café gedeelte ook de kleinere kinderen te begroeten en wat ouders te spreken.

Een bont gekleurd gezelschap en een prima sfeer onder het dak van het WinterparadIJS. Mede mogelijk gemaakt door: Zandfoort aan de Eem én de inzet van vele vrijwilligers, en anderen waarvoor DANK!

Klik hier voor meer informatie zoals onder andere; openingstijden  over de Winterparadijs

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk