dsc_1938Vrijdagavond 25 november, in het gebouw van Speeltuin Soesterkwartier worden ouders en kinderen ontvangen voor een speciaal Sinterklaas-feest. Soms gaan er ook bij Sinterklaas dingen mis, en raken adressen zoek of staan verkeerd opgeschreven. Om te voorkomen dat er kindjes geen cadeautje zouden krijgen, organiseerde Monique Slotboom samen met Sinterklaas en z’n Pieten het feest voor de “niet te vergeten” kinderen.

dsc_1954Zo waren er zo’n 50 kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s naar het Sinterklaas-feest gekomen. In spanning wachten ze af wat er ging komen. Tafels vol met pakjes, Pieten aan het dansen en zingen, en de kinderen deden ijverig mee.

dsc_1946Sinterklaas is onderweg, zo werd er aangekondigd. Alle kinderen keken naar de deur, waar een groep muzikanten en een stel Pieten vandaan kwamen. “Hoort wie klopt daar kinderen……”

Maar geen Sinterklaas bij die groep muziekmakers, dansers en strooiers.

Hoe de Sint dan wel binnenkwam?? dsc_1948Niet via de voordeur want ineens kwam hij van het podium af. Alle kinderen verbaast en toch ook blij verrast dat hij er dan toch echt was.

Soms moeten ook de Pieten even naar de w.c. En zo gebeurde het dat net toen muziekpiet naar de wc was, de muziek ophield. Gelukkig waren er genoeg kinderen om samen met de muzikanten ervoor te zorgen dat het pauze-muziekje vervangen werd.

dsc_1959Al snel begon Sinterklaas met het uitdelen van de cadeautjes. En zoals gebruikelijk willen kinderen dan ook bij Sinterklaas op schoot of hem minimaal een handje geven.

Om te voorkomen dat het veeldsc_1981 te laat zou worden voor de kleintjes, gingen de Pieten snel meehelpen met uitdelen.

Al snel lag overal papier, maar dat maakte niets uit. De blije gezichtjes was het doel van deze avond, en uitstekend gelukt!

dsc_1992Nadat er afscheid genomen was van Sinterklaas, zou er nog pizza gebracht worden. Helaas kwam het bericht dat er een “ongeluk” gebeurd was waardoor alle pizza’s op straat terecht waren gekomen. Ouders en kinderen, zo werd verzekerd, kunnen op een andere tijdstip alsnog een kinderpizza halen.

De meeste kinderen leken toch alleen maar te willen spelen met hun cadeau. Sommigen hadden zich al tegoed gedaan aan handen vol pepernoten en speculaas.

Met dank aan Monique Slotboom en alle mensen (waaronder: de muzikanten, mensen van Speeltuin Soesterkwartier en vele anderen) die dit feest voor de “niet te vergeten kinderen” mogelijk maakten!!!

Verslag: Nel Groenendijk

fotoalbum:Goedzak 1

fotoalbum: Goedzak 2