dsc_2134Zaterdag 26 november, ging Nova – het jongste Jeugd-Persbureau lid in opleiding – op stap om verslag te doen van een speciaal voor kinderen georganiseerde ochtend Bij Bosshardt. De feestelijke bijeenkomst duurde van 10 uur tot 12 uur.

Onze jonge verslaggeefster is als kind maar ook als verslaggeefster “in actie” te zien in de fotoserie onderaan haar artikel.

Vandaag, 26 november om 10:00 ben ik Bij Bosshardt in de Emmauskerk naar Sinterklaas gegaan. Ze hebben een sinterklaasfeest gehouden omdat ze de traditie zo leuk vinden.

Opeens kwam een zwarte Piet binnenvallen. dsc_2180Hij zei dat hij uit een luchtballon was gevallen. De piet had pijn aan zijn enkel, voet, been en vinger.

Toen moesten we van de Piet naar buiten om op de luchtballon te wachten. Alleen Sinterklaas heeft een bril omdat hij niet goed kan zien, dus moesten we kruizen tekenen op de grond. Dan kon hij ons beter zien vanuit de luchtballon. We hebben lang staan wachten maar hij kwam niet. Toen had de Piet een idee: laten we gaan zingen! We hebben heel hard gezongen maar hij kwam nog steeds niet. Toen gaven we het op en wilden we naar binnen.

En toen werden we tegengehouden door een andere Piet die zei dat Sinterklaas vanuit de kerk kwam. En daar was hij. De kinderen waren blij, opgelucht en vrolijk. Er werden meteen pepernoten gestrooid.

dsc_2301We gingen naar binnen en daar ging Sinterklaas op een grote stoel zitten. Er werden heel veel liedjes gezongen, gedanst en tekeningen aan Sinterklaas gegeven.

Een meisje die vroeg aan Sint hoe Amerigo op het dak kwam. De Sint antwoordde: met 1 draai om de ring sta ik op het dak! Het meisje zei ook dat rommelpiet in haar hele klas heeft gerommeld.

dsc_2371Een mevrouw was jarig geweest dus toen gingen we met z’n allen zingen.

De pieten maakten ruzie om de Hogeschool: de ene piet zei dat hij 6 verdiepingen op zijn hogeschool had en de andere piet zei dat hij 10 verdiepingen op zijn hogeschool had.

dsc_2444Een jongen zei tegen de Sint dat hij mocht afzwemmen voor zijn A-diploma en toen ging iedereen voor hem klappen. Alle 16 kinderen kregen aan het einde ook nog eens kadootjes. Toen gingen we met zijn allen Sinterklaas uitzwaaien. Het was een hele leuke ochtend.

Groetjes Nova

Foto’s: Nel Groenendijk