Zaterdag 11 november, Het hout in de vuurkorf vonkte en brandde uitnodigend. Van alle kanten liepen kinderen met hun lampionnen naar de speeltuin toe. Verwachtingsvolle gezichtjes! De kinderen werden op de voet gevolgd door papa’s, mama’s en andere familieleden die natuurlijk hoopten dat ze ook lekkers zouden krijgen. In heel korte tijd was er een groep van ruim 25 kinderen die zich verzamelden op het terrein van speeltuin Rivierenwijk.

Het draaiorgel “Keistad” begon te spelen, de kinderen en hun gevolg kwamen op de muziek af en zo vormde zich heel snel een mooie verlichte optocht. Marnix, de verkeersregelaar was al vooruit gereden om te zorgen dat de stoet niet gekruist zou worden door verkeer.

Onder de muzikale versie van Alfred Jodokus Kwak “spetter in het water” zette de stoet zich in beweging. De brandende lichtjes in de meest uiteenlopende lampionnen, van Dino tot Kerstster, verlichte de stoet! Links af de Dollardstraat, om verderop rechtsaf de Hunzestraat in te gaan.

Zwaaiende mensen langs de route, sommigen die met een bak snoep de straat op kwamen, iets dat door de kinderen enorm gewaardeerd werd.

Rechtsaf via de Maasstraat en weer rechtsaf via de Spaarnestraat. De bedoeling was om via de Merwedestraat naar de Rijnstraat te lopen maar daar bleef het bij, “de bedoeling”. De reden dat de route niet gelopen werd heeft alles te maken met de hoogte van de verkeersdrempels, die voor reguliere weggebruikers al niet fijn zijn, maar voor een draaiorgel “de kop kan kosten”.

In plaats van rondje om de school, werd het daarom rondje om de Westerkerk. Vanuit de Lingestraat ging de optocht linksaf de Dollardstraat weer in om zo uiteindelijk terug te komen bij de speeltuin.

Bij de speeltuin werden de kinderen opgewacht met warme chocolademelk, een zak snoep, een appel en een mandarijn. De mensen van de speeltuin kregen van diverse ouders de complimenten over de organisatie. Het rondje was ook voor de kleinste “Sint Maarten” lopers net lang genoeg. En zo kon iedereen weer op tijd thuis en/of op tijd naar bed.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk