De gewelven van de Kabouterhut, zijn weer het toneel van de carnavaleske gebeurtenissen van de komende tijd. De thuisbasis van de Carnavalleien, die het afgelopen jaar met Kevin Zuijdendorp en Desire van Dijk het Prinselijk duo vormde. De staf werd overgedragen:

Kabouterhut 11-11 2017/20.00 uur. Het pannenkoekrestaurant oogt druk. Er zijn nog veel gasten aanwezig en ook de eerste “veren”zijn zichtbaar. Beneden in de residentie van de Carnavalleien is het nog betrekkelijk rustig. De voorbereidingen voor de inauguratie van Tunus XLIII zijn geklaard. Het wachten is op de klok van 22.11 als de nieuwe Prins en Prinses bekend worden gemaakt.

Het Prinselijk paar van 2016/2017, Kevin en Desire, zijn weer gekleed in de “outfit”van de vereniging. “Voor het leven benoemd,” zegt Kevin. In tegenstelling tot andere verenigingen, wordt de titel Prins Tunus 42, niet ontrafeld of afgenomen.

Met enige regelmaat komen de zuster verenigingen in de kerkers van de Kabouterhut. De namen van al deze verenigingen word op de kleding vermeld. Prinsen en Prinsessen dalen neder, naar het carnavalsgebeuren.

De geluiden van de naastgelegen dierentuin werden weer overstemd door het 3 maal  “alaaf” bij het begroeten van de carnavalsvierders. En zoals gebruikelijk bij de Carnavalleien, wordt het drukker en drukker. De D j zet het gas er op en voorzichtig beginnen de eerste dansparen hun zwierige bewegingen op de deun van de muziek. Het wordt al snel een soort polonaise.

De staf van Frank IJzelendoorn heeft het druk en de dienbladen met glazen schuim gaan meermaals door de zaal.

Om 22.11 uur is het dan tijd om officieel een nieuwe Prins en Prinses bekend te maken. Dit maal door het presenteren van de gemaakte foto sessie, waarbij langzaam, dia voor dia het uiteindelijke paar zich naar de camera draait. Hieronder vindt U de mededeling van de Carnavalleien.

Na een geweldig carnavalsseizoen bij C.V. De Carnavalleien met Prins Tunus XLII mag de volgende Tunus het stokje overnemen en er zo op zijn manier een geweldig mooi seizoen van maken en dit zal hij doen onder het motto ‘Een knots knettergek carnaval’.
John Veendendaal mag dit jaar de ‘koe’ gaan voortrekken als zijnde Prins Tunus XLIII, dit doet hij samen met zijn jeugliefde en de persoon waar hij al 32 jaar mee getrouwd is Prinses Nicole. Samen zijn Prins Tunus XLIII en zijn Prinses Nicole goed voor een jarenlange ervaring in het carnaval wat er zeker voor gaat zorgen dat het een geweldig seizoen gaat worden.
Met het lijflied van de Carnavalleien wordt het Prinselijk paar, met dus nu Tunus XLIII ( 43) binnen gehaald. De Prins wordt voorzien van de diverse kledingstukken, zoals jas en steek. De eretekens van 2018 omgehangen en de “staf”overhandigd. Dezelfde eer viel natuurlijk Prinsesgemaal ten deel. Dan volgt uiteraard de Proclamatie van de Prins, wat hij van het komende carnavalsjaar verwacht. Met enige dubbele opmerkingen aan het adres van het bestuur. De eerste daad was het “vaandel”voorzien van het ereteken, waarna er een 8 tal mensen ook deze “orde”kregen omgehangen. Een bijzonder moment voor Joke die 19 jaar lang actief is geweest bij de Carnavalleien en altijd bij binnenkomst de munten en financiën regelden.
Een kado en bos bloemen viel haar ten deel. Haar stokje is inmiddels overgenomen.
En na al deze plichtplegingen wordt het echt tijd dat het Prinselijk paar de Polonaise gaat leiden. En het volk volgde. De hele sliert van carnavallers ging aan de zwier. Een zeer gezellige boel bij aanvang van het nieuwe carnavalsseizoen .
De tekst van de Proclamatie wordt later bijgevoegd.
Verslag Karel van Rooy