Zondag 11 November, Om 17.30 staat in Buurthuis De Nieuwe Sleutel de koffie en limonade klaar voor de Sint Maarten optocht die spontaan georganiseerd werd door een buurtbewoonster. Op het moment dat de oproep gezien werd door Conny Swart besloot zij dat het buurthuis zijn functie moest toepassen en open moest zijn.

Met koffie en limonade en bijpassende koekjes en spekjes werden de kinderen en hun ouders/ begeleiders verwelkomt. Daarbij was er ook nog de mogelijkheid voor een sanitaire stop voorafgaand aan de tocht langs de deuren. Al snel kwamen de eerste kinderen. De groep groeide snel tot uiteindelijk zo’n kleine 25 kinderen met hun begeleiders.

Na de groepsfoto vertrok de groep om 18.00 uur richting Noordewierweg, de verkeerde kant op, zo werd even later ontdekt waarna de groep richting Soesterweg ging. Ongetwijfeld zullen de kinderen die bij het buurthuis nog geoefend hadden op het liedje, veel lekkernijen bij elkaar gezongen hebben.

Ook bij Speeltuin Rivierenwijk vertrok om 18.00 uur een stoet kinderen met begeleiders onder begeleiding van – het inmiddels traditionele – draaiorgel. Vanaf de speeltuin ging de groep rechtsaf de Dollardstraat om een klein rondje Rivierenwijk te lopen. De ervaringen van eerdere jaren hebben geleerd dat er veel kleine kinderen meelopen waarvoor de hele Rivierenwijk toch, net even te ver lopen is.

Bij aankomst terug bij de speeltuin bleven sommigen nog even kijken bij het draaiorgel. Anderen stonden bijna gebiologeerd te kijken naar de brandende vuurkorven. Bij binnenkomst in het speeltuingebouw kregen de kinderen een zak snoep, een appel en/of een mandarijn, en natuurlijk was er warme cholademelk!

Al hadden al de kinderen lampionnen, aan sommigen was toch met veel energie en creativiteit gewerkt waardoor deze net even meer aandacht verdienden.

Ook deze Sint Maarten was weer een drukte van belang in de wijk. Veel zingende kinderen:

Sint Maarten, Sint Maarten,

de koeien hebben staarten

de meisjes hebben rokjes aan,

daar komt SinteMaarten aan.

 

Sommigen kenden zelfs een ander couplet van het lied. Al was het naar de meisjes met rokjes toch best wel zoeken, er waren er wel.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk