12 november 2018, Dance-center Soesterkwartier, loopt om 18.30 weer vol met de Power Hoppers. De gewoonte om voor de repetitie een speelkwartiertje te houden is na 5 minuten voorbij. Het is tijd om serieus het programma wat ingestudeerd is uit te voeren. De zogenaamde puntjes op de i  worden uit de kast gehaald.

Niet dat daardoor de vrolijke stemming van de groep wordt tenietgedaan. Maar na enig aandringen wordt de formatie gevormd, de muziek gestart en wordt er serieus geoefend.

Tja en dan wordende varianten van stal gehaald en de groep moet nu alle aandacht geven aan de muziek, de dans en de afzonderlijke bewegingen, zoals draaien en de houding. Toch wel goed om te zien dat dit  “multitasking” geen noemenswaardige problemen op levert.

Zelf dermate , dat enkele dames in hun enthousiasme getemperd moeten worden. Het tempo wordt  wat geminderd. Maar ach dan oefenen we de spagaat maar,om aan te geven dat de stel best wel lenig is.

Ook Anita ( Chef dans toezicht) gooit zich in het strijdgewoel. En als snel wordt er een voorstelling gegeven die het aanzien zeker waard is. Grandioos Power Hoppers.

Na de pauze worden er nog meer puntjes op de i gezet.  Nog een paar weken en dan is het optreden een feit.

Karel van Rooy

Foto impressie.