Dit is de laatste van dit seizoen! Deze wandeling  wordt elke donderdag gehouden van 14.00-15.30 uur. De start is bij de ingang van de St. Joriskerk aan de Hof. U kunt reserveren bij het kantoor van het Gilde Amersfoort, telefoon 033-4722236 of per e-mail gilde@gildeamersfoort.nl. De kosten bedragen €4,- p.p.
Deze wandeling is gericht op de geschiedenis van de grootste en oudste kerk van Amersfoort.

De wandeling is zowel binnen als buitenom de kerk.
De kerk is genoemd naar de beschermheilige van Amersfoort, Sint Joris. Met de bouw werd begonnen rond het  jaar 1200. Door de heren van Amersfoort werd toen een toren gebouwd met daaraan een klein kapelletje. Door de eeuwen heen werd de kerk steeds uitgebreid tot ongeveer 1530 waardoor het  zijn huidige vorm van hallenkerk kreeg. In de kerk zijn de verschillende bouwfasen nog goed te onderscheiden. Er zijn vele interessante onderwerpen zoals het prachtige doxaal uit 1480, de plafondschilderingen, de tekens op de grafzerken en de recent geplaatste buste van Jacob van Campen. Bijzonder is ook de chirurgijnskamer boven het zuidelijk portaal van de kerk. Deze wandeling biedt vele aspecten betreffende religie en geschiedenis.
Tijdens de wandeling in en rond de kerk bespreken wij ook de laatste renovatie die in 2011 werd afgerond. De helft van de entree is bestemd voor onderhoud van de St. Joriskerk.
Voorbehoud. De wandeling kan geen doorgang vinden als de kerk in gebruik is voor een kerkelijke of culturele activiteit.

Locatie: St. Joriskerk, Hof , Binnenstad
Start datum/tijd: 25-10-2012 14.00 Eind datum/tijd: 25-10-2012 15.30

Bron: Stad Amersfoort, Gilde Amersfoort