De zevende editie van SCENECS internationaal filmfestival staat voor de deur. Van dinsdag 30 oktober tot en met zondag 4 november staat Amersfoort weer volledig in het teken van film.

Scenecs is het internationaal filmfestival dat nieuwe cineasten en debutanten een platform biedt om hun producties aan een groot publiek te laten zien. Het festival wordt gehouden in het JT Grand Theatre aan de Snouckaertlaan. Tijdens Scenecs gaan dit jaar maar liefst 12 films in première. Verder is er in totaal een selectie van 27 films, van de 144 inzendingen tijdens het festival te zien. De Stad Amersfoort.nl telt de dagen voor het festival af met dagelijks een beschrijving van een film die te zien zal zijn.
de Nederlandse film Midzomernacht (Midsummer Night)
Op initiatief van de van oorsprong Zweedse Lena vertrekt een hechte groep bevriende dertigers naar een idyllisch vakantie-eiland in een Fries meer om het traditionele Midzomernachtfeest te vieren. De groep blijkt minder hecht dan ze zelf hadden gedacht. Regisseur: Hiba Vink Link naar trailer Meer informatie over Scenecs op www.scenecs.com.

Bron: Stad Amersfoort