Winkelcentrum Sint Jorisplein in Amersfoort viert nog de hele maand oktober feest. Zaterdag 27 oktober staan de kinderen in het middelpunt. Kinderen van alle leeftijden worden uitgenodigd om een Afrikaanse djembé te bespelen. Op de koopzondag van 28 oktober is de spannende grand finale van On Stage.

Op het Sint Jorisplein staat tussen 12.00 en 16.00 uur een tent waar professionele percussionisten de kinderen (en hun ouders) begeleiden in het bespelen van een djembé. Een djembé workshop is leuk en brengt vrienden en familie, maar ook winkelende mensen van alle leeftijden bij elkaar op een leuke, muzikale, actieve en feestelijke manier. Doel van de workshop is om als groep samen muziek te maken. Al vrij snel speelt iedereen een traditioneel West-Afrikaans djembe ritme en hult het winkelcentrum zich ongeacht de tijd van het jaar in gemoedelijke zomerse sferen. Niemand zal stil kunnen blijven staan.
Grand finale On Stage Op zondag 28 oktober strijden de finalisten Jody Kailola en Dwaynley Spijker tegen elkaar om de titel ‘Beste stem van Amersfoort’. De afgelopen maanden hebben zij meegedaan aan de voorrondes van de talentenjacht On Stage. In de grand finale brengen de kandidaten elk twee nummers ten gehore en zingen zij een nummer onder begeleiding van pianist Lodewijk van der Linden. Ook studeren zij samen een duet in. Voor Jody en Dwaynley is dit geen zware opgave, want in het echte leven zijn zij een stel. De grand finale wordt opgeluisterd door een spetterend optreden van de Pumpin’ Pianos.
De aan het Sint Jorisplein gevestigde modezaken Vero Moda en Chasin’ zorgen ervoor dat de finalisten er op deze dag op en top uitzien. Douglas zorgt voor extra glamour met een perfecte visagie.
De winnaar van SintJorisplein On Stage mag een eigen CD opnemen en ontvangt een shopbon ter waarde van 250 euro.

Bron: Dichtbij,Mark Hulstein,