aa1014 november 2015. De drukte langs de kade van de Eem vult zich langzaam maar gestaag met ouders en kinderen. Verwachtingsvol kijkend naar de richting van der watersportvereniging “de Eemkruisers”. Vanuit die richting zou toch de boot met Sinterklaas moeten komen. En natuurlijk de pakjesboot en Pietenboot.

Het duurde even voordat de eerste tekenen er op wezen dat de Sint in aantocht was. Als eerste kwam de motorsloep met hulp-Pieten, met de toepasselijke naam “genieten”. een volle boot met zeer jonge hulp-Pieten, al roepend naar de kade wie ze waren.

DSC_3025Een andere motorsloep ging voor alle zekerheid toch maar eens die andere kant op varen, om te zien waar de Sint bleef. Dat had toch resultaat. een “vlet”met duidelijk zwarte pieten kwam de bocht om, gevolgd door een motorkruiser die niet helemaal goed kon sturen. Dit gezien de rondjes die er gemaakt werden.

Het was wel een  vrolijke boel op al die aankomende bootjes. Maar uiteindelijk verscheen aan de horizon de grote boot van Sinterklaas. Helemaal vol met “zwarte”pieten en op de voorplecht DE SINT.

DSC_3171Dansende en springende Pieten waren er maar druk mee en de Sint zwaaide naar al die kinderen op de kade. Maar wat gebeurde er . Door al dat gedans van die pieten vielen er pakjes uit de boot. Zomaar in het water. Paniek natuurlijk temeer daar ze net daarvoor gewaarschuwd waren dat ze met de boot aan het schommelen waren.DSC_3139 De pakjes dreven nu in het water en met een lange stok met een haak, werden ze weer aan boord gehesen. Dus als er 5 december kinderen zijn die een nat cadeau krijgen, komt dat hiervan.

Een mooi gezicht dat de brug over de Kwekersweg open ging en de hele stoet van boten richting Eemplein. Het wachten van alle kinderen was beloond. DSC_3157

De Sint is in Amersfoort aangekomen.

 

Verslag en foto’s Ngie

Fotoreportage klik hier.