Amersfoort 17 februari 2017. De vijverzaal van bewoners complex Puntenburg heeft weer een metamorfose ondergaan. Het geheel is veranderd in een grote feestzaal, versierd met Carnavals-attributen . Vroeg in de avond bereid Koks-Mediair al de nodige voorzieningen voor de komende avond. Er staat dan ook veel te gebeuren. Naar verluid zullen er diverse artiesten, waaronder een spectaculair optreden van K3 plaatsvinden.

Om 20.00 uur zit de stemming er al goed in, nadat de Carnavalsvereniging de Meerschuimers hun intrede hadden gedaan. De op dat moment nog “digitale”muziek, zorgde al voor de eerste polonaises , met Prins Simon en zijn Adjudante Yvonne voorop.

Een groot deel van de bekende bewoners van Puntenburg, waren nu geheel onherkenbaar door hun carnavalsoutfit. Prachtige creaties van onder meer de gezusters Eucalipta of de diverse kostuums cq verklede bewoners. Piraten afgewisseld door oer Hollandse klederdracht. Het zag er fantastisch uit.

De Prettetters , huiskapel van de Meerschuimers, stelden zich in de hal alvast op en na een kleine aankondiging van Prins Simon (Meerschuimers) zelf, barstte het feest echt los. Deze goed op elkaar ingespeelde “blaaskapel” maakte er weer een mooie show van. Zwierend en golvend door de Vijverzaal, gingen de aanwezigen in een lang lint in gezang en dans.

Om na een 20 tal minuten van polonaise een optreden van zanger “Wim” te aanschouwen en vooral mee te zingen. Diverse bekende “songs” passeerden de revue . Om 21.00 uur was het dan toch tijd voor de stadsprins Joris en “haar “Presidium” van de trappen op gracieuze wijze zich te presenteren. Joris XLI met haar Adjudant en Secondant ( die laatste had een opmerkelijke rol later de avond) , maakten het geheel tot een waardig Carnavalsfeest. Met de gezusters Eucalipta voorop werd het een dol driest gebeuren.

Kosten nog moeite waren gespaard om artiesten “in te vliegen” en met trots werd dan ook een optreden van Koos Alberts aan gekondigd. De artiest in rolstoel, werd met luid gejuich binnen gehaald en nadat de eerste “foto’s”waren verscheurd, kwam het gehele oeuvre van Koos aan bod. Een prachtig optreden, wat zeer gewaardeerd werd.

Nadat de Prettetters de hele carnavalsstoet weer opgang had getrokken, kwam er toch een hoogtepunt van deze avond. Een wat oudere groep “dames” was uit de “kast” gehaald.Met enige trots werd een optreden van K3 aangekondigd. Nu was de “performance” wat dubieus, aangezien er ook een statische dame werd meegesleept. Dat er leden van het Presidium zich ook in een andere rol kunnen presenteren werd wel aangetoond. Hanne, Klaasje en Marthe werden nu deels  vertegenwoordigd door een etalagepop, een lid van de Raad van 11 en de doorgaans zeer serieuze Jan Herman Koller, secondant van Joris XLI.

Het optreden van K3, zal nog lang in het geheugen blijven en de uitstraling is “indebuurt033” tezamen met 3812indebuurt, zeker een aanwinst. Wat de redactie betreft, is deze outfit voor wat de komende “bestuurlijke”vergaderingen zeer aan te bevelen.

Nadat alle kinderwensen weer vervuld waren en de nodige danspassen waren gezet, volgde er wederom optredens van gedenkwaardige artiesten. Het duo gitaar en zang ( Meerschuimers)  was natuurlijk subliem.

Ook het officiële gedeelte, waarbij over en weer de nodige onderscheidingstekens zijn omgehangen, was een moment om bij stil te staan. Immers de Organisatie, vertegenwoordigd door Manie ter Wal kreeg de persoonlijke onderscheiding van Prins Joris en Prins Simon. Ook Yasmeen en zanger Wim werden voorzien van het nodige plaatwerk. Een mooi gebaar was, dat zowel de Stadsprins, als de Meerschuimers voor de bewoners Puntenburg, diverse spellen hebben aangeboden. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de beste “outfit”waarbij de Ecalipta’tjes hoof scoorden. Maar ook de anderen die veel moeite hadden gedaan voor hun uitstraling werden beloond.

Het geheel werd afgesloten met een massaal optreden va de Prettetters, waarbij de Vijverzaal even te klein leek om het geheel te verwerken.

Een geslaagd Senioren carnaval in Puntenburg. Met dank aan de bewonersvereniging Op-en Rond Puntenburg en Koks-Mediair voor de hapjes en drankjes.

Op naar een volgend optreden.

 

Verslag Karel van Rooy.

Foto’s Karel van Rooy

Foto’s Nel Groenendijk.