Zondag 19 februari, een kleine week voordat het grote carnaval in Nederland losbarst werd in de residentie (speeltuinvereniging het Soesterkwartier) of zoals ze zelf zeggen hun ‘leutbunker’van carnavals vereniging de Meerschuimers het gezinsbal gehouden

Het was al vroeg in de middag een drukte van belang, veel kinderen met hun ouders kwamen op dit evenement af. Voor de kinderen was er een clown die van ballonnen de mooiste figuren maakte, van beestjes tot hoofddeksels, wat de kinderen maar wilde.

De mooiste carnavals kleding hadden de kinderen aangetrokken en dat was ook de bedoeling want niemand minder dan de stadsprins(ses) was de jury en mocht degene die het mooist verkleed was uitkiezen, er waren drie categorieën, de allerkleinste, die iets grotere en dan de grote kleinen, in elke categorie waren er drie prijzen te verdienen. Buiten stond ook de overbekende poffertjeskraam van Willems poffertjes uit Hooglanderveen hiervan werd gretig gebruik gemaakt

Veel verenigingen gaven akte de présence  en dus ook grootstad St. Joris, zo waren er de Carnavalleien, de Leutbroeken die hun jeugdprinses hadden meegebracht, deze mocht uit handen van de Meerschuimers prins Simon een klein cadeautje ontvangen omdat zij gisteren geslaagd was voor haar zwemdiploma! Alaaf! de bijbehorende versierselen werden uitgewisseld aan de prinsen en prinsessen, ook bij de Carnavalleien werden de betreffende versierselen uitgewisseld.

De verkeerstuin was ook aanwezig, deze voerde buiten een kleine act op die binnen eindigde, de verkeerstuin kreeg uit handen van prins Simon een cheque van 250 euro, die de vereniging bij elkaar had gespaard met de verkoop op ‘opstekers’.

Ook ‘huisband’ de Prettetters waren natuurlijk van de partij, en brachten de sfeer er goed in dat deze band wat dat betreft hun mannetje (en vrouwtje) staat behoefd geen nadere toelichting! Alaaf!

Er was ook een optreden van twee bestuursleden, die een mooi chanson ten gehore brachten wat voor iedere feestneus van toepassing is: liever te dik in mijn kist dan een feestje gemist!. Naar verluid is de opdrachtportefeuille al vol.

De stadsprins vroeg hierna nog even het woord voor een belangrijke mededeling en vroeg hiervoor Prins Mitchell van de Leutbroeken het podium op, de prins kreeg een kleine reprimande: hij was zijn scepter vergeten! gelukkig was er de clown nog aanwezig, deze had een tijdelijke scepter van ballonnen gemaakt, zodat hij niet ‘naakt’ op dit gezinsbal rond liep en moest beloven dat dit niet meer zou voorkomen.

Helaas was er iemand onwel geworden na het helpen iemand van het podium te halen , deze is naar buiten gebracht in de frisse lucht (het was binnen erg warm), de motorambulance was gewaarschuwd en deze heeft de persoon ter plaatste behandeld, de man houdt er een pijnlijke arm aan over en zijn suikerspiegel was erg laag.

Binnen was er de prijsuitreiking van de mooist verklede jongste gasten, de stadsprins(ses) had het er erg moeilijk mee maar heeft na zorgvuldig beraad de prijzen uitgereikt. Verliezers waren er eigenlijk niet, iedereen kreeg een leuk spelletje van de stadsprins(ses)

Nadat de Prettetters nog een stukje hadden gespeeld kwam er een eind aan deze zeer geslaagde middag waar iedereen het erg naar de zin heeft gehad, en met een tot volgend jaar op het gezinsbal nam iedereen afscheid, waarna de vrijwilligers van de speeltuin snel de zaal weer in orde gingen maken voor de wekelijkse zondagavond bingo.

Alaaf!

Verslag en foto’s Ton Schimmel.

Foto reportage.