Schoonmaakactie in de groengordel

20160217_133011

Woensdag 17 februari hebben we de grote schoonmaakactie in de groengordel tussen De Magneet en ’t Anker gehouden.

20160217_130600

wijkbeheerder Aart van Egteren vertelt

Eerst kwam de wijkbeheerder Aart van Egteren ons iets vertellen over alles wat met vuil heeft te maken in onze wijk. Hij vertelde bijvoorbeeld dat een complete prullenbak bijna vierhonderd (!) euro kost, en dat er honderden van die dingen in de wijk staan. Nog maar een keer nadenken dus, voordat je je vuurwerk in zo’n ding stopt: je vader en moeder betalen het via de belasting weer terug, en hoe meer het gebeurt, hoe hoger de belasting wordt. En het is gewoon niet netjes om de spullen van een ander te vernielen.
Onvoorstelbaar ook hoeveel tonnen veegafval er jaarlijks wordt opgehaald. Veegafval dus, wat gewoon buiten van de straat wordt opgeveegd. Hopelijk letten we wat beter op met z’n allen.

Daarna actie. De ROVA had een hele kruiwagen gebracht met oranje hesjes, grijpers, harken, werkhandschoenen en vuilniszakken. Dank nog daarvoor! Die mannen werken altijd geweldig mee als je ze wat vraagt. Geef ze eens wat aandacht als je ze in de wijk aan het werk ziet. Het zijn echte helden.

20160217_132718

We hebben een aardige berg bij elkaar gehaald; blikjes, plastic, doppen, lege chipszakken, vuurwerk, sigarettenpakjes, noem maar op.

De actie eindigde niet heel leuk, omdat er een paar ruzie kregen. Niet zoals het hoort bij de kinderwijkraad. Er is al een gesprek over geweest, en na de vakantie praten we er nog eens over, want ruzie hoort niet thuis in zo’n leuke, enthousiaste groep.

Sjaak