c3dd105e-69ba-427f-bb5a-574a783aae63Mogen Vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen? Het was een groot dilemma voor de Amersfoortse Vrijmetselarij. Anne-Gine Goemans schreef er een spannend boek over, Honolulu King: een op ware feiten geïnspireerd verhaal. Op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur wordt zij in Het Eemhuis (KAdEcafé) geïnterviewd door Vera van Brakel. Toegang: € 10,- (leden: € 7,50). Welkom om erbij te zijn! Aanmelden kan via www.bibliotheekeemland.nl

Eind jaren tachtig stelt een inmiddels overleden Indische man de Amersfoortse Vrijmetselarij voor een groot dilemma. Hij biecht een duister geheim op: hij heeft zeventien moorden gepleegd, uit wraak voor de dood van zijn moeder, zusje en twee broertjes. De vrijmetselarij besluit collectief het geheim te verzwijgen. Anne-Gine Goemans, die de afgelopen jaren onderzoek deed naar de affaire, schreef een roman gebaseerd op de kwestie. 

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans is bekend van haar romans ‘Glijvlucht’ en ‘Ziekzoekers’. Met ‘Ziekzoekers’ won zij de Anton Wachterprijs. ‘Glijvlucht’ werd beloond met de Dioraphte Jongeren Literatuur Prijs.