kubus (15)Van Redactie Jeugd Persbureau.

Woensdag 15 juni was ik ( Wikji), namens het jeugd Persbureau Soesterkwartier, op het schoolfeest van de Kubus. Vlak voor het feest, om 17.00 uur, was er een hevige plensbui, dus even leek het erop dat het feest niet door kon gaan.

Het “huis”orkest van de Kubus stond al opgesteld. Het is leuk om te zien dat er veel kinderen zijn die een muziek instrument bespelen . Knap dat daar een orkest van is gemaakt. Er werd geopend met het Kubus lied.kubus (12)

kubus (1)In een afgesloten lokaal, waren een paar juffen taart aan het eten. Bij nader onderzoek bleken dit de juryleden te zijn die de taartenwedstrijd beoordeelden. Op een paar tafels stonden mooie taarten, zelfs een bruiloftsstaart. Helaas mocht ik niet mee jureren.

In een ander lokaal kon je fruit aan stokjes rijgen. Er waren veel soorten fruit en groenten. Een gezond lokaal dus.kubus (16)

Er was van alles te doen op het feest. Het springkussen was uiteraard erg nat. En buiten onder wat afdakjes, werden pannenkoeken gebakken. Er moest stevig doorgebakken worden, want iedereen had honger.

kubus (117)Door de grote regenval waren er best grote plassen achtergebleven op het plein, maar daar kon je lekker in plonsen.

Wat ik het leukst vond, was de judo-clinic. Juf Grietje deed het heel leuk en legde het goed uit. Je kon goed zien dat ze dat vaker doet, ze is niet alleen muziek-lerares op de Kubus, maar ook judo/ jiujitsu docent.kubus (44)

De stormbaan was helemaal nat door de regen, maar dat maakte niet uit want dat was juist leuk. Je zag veel natte kinderen.

Je kon ook spullen kopen en het geld ging dan naar “My book buddy”. Dat is een organisatie die ervoor zorgt dat kansarme kinderen in arme landen kunnen lezen.

kubus (21)Ze maken boekenkasten en geven boeken voor de bibliotheek daar. Er was ook een flessen-inzameling voor dat goede doel. In totaal is er €197,50 ingezameld.

Van SRO kwamen ook Lonneke Lavrijssen en Lex nog dingen uitdelen van KVVA en sport mogelijkheden.

Er werd ook nog een poging gedaan om te voetballen op het schoolplein.kubus (108)

Het schoolorkest speelde vrolijke liedjes.

Er waren heel veel mensen.  Er werd veel gebruik gemaakt van het eten en drinken.kubus (144)

Gelukkig werd het na de opening weer droog, zodat er buiten weer veel dingen gedaan konden worden.

Om 19.30 , iets later dan gepland, was het feest jammerlijk genoeg weer afgelopen.

Hopelijk is er volgend jaar weer zo’n fijn schoolfeest!

Van het feest is een fotoreportage gemaakt. Klik hier om het album te zien.

Wikjikubus (104)